фото ілюстративне
На Рівненщині з 1 січня Уряд запровадив програму "Муніципальна няня". Вона передбачає відшкодування витрат на послуги няні для дітей до 3-х років. Одна з умов - доглядальниця за малюками має бути офіційно працевлаштована. Держава повертатиме гроші батькам, щоправда не всю суму, а лише розмір прожиткового мінімуму. Поки що у Рівному жодна сім'я не скористалася цією послугою.

У Юлії син 2,4 роки. Виховує його разом з чоловіком. Допомагають у цьому дідусі та бабусі. Про допомогу няні навіть і не думала. Каже, це дорого.

А вже з 1 січня Держава може компенсувати частину витрат на послуги няні для дітей віком до 3 років. Це стосується тих батьків, які скористаються програмою "Муніципальна няня". Сума відшкодування - розмір прожиткового мінімума 1626 гривень. Для цього потрібно батькам

І найголовніше - укласти угоду з няньою, яка має бути зареєстрована, як підприємець, або юридична особа. Її мають самостійно знайти батьки.

Читайте також: У Рівному на пішохідному переході збили дитину 

В інтернеті жінки пропонують послуги няні за різницями цінами. Одна година догляду за дитиною 30-50 гривень. Якщо фахівець з педагогічною та медичною освітою, то більше. Мами, з якими нам вдалося поспілкуватися на дитячому майданчику кажуть, про програму "Муніципальна няня" знають. Однак, не поспішають довіряти свою дитину іншій людині.

У профільному управлінні кажуть, компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину. А ще мама, яка користується послугами програми "Муніципальна няня" не зобов'язується виходити з декрету і працювати.

Поки що на Рівне нщині ніхто з батьків не скористався послугою "Муніципальна няня".

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber