Створення інклюзивно-ресурсних центрів на Рівненщині за рік набрало значних обертів. Саме сюди батьки приводять своїх дітей для проведення комплексної оцінки з метою визначення їх особливих освітніх потреб.

Сьогодні, 30 травня,  на Рівне нщині запрацював 19 інклюзивно-ресурсний центр, який розташований у селищі Клевань по вулиці Заводській.

ІРЦ створюються за рішеннями органів місцевого самоврядування із розрахунку один центр на 7 тисяч дітей, які проживають в об’єднаній територіальні громаді чи районі, та не більш як на 12 тисяч дітей, які проживають у місті чи районі міста.

Відомо, що га Рівне нщині заплановано відкрити 31 інклюзивно-ресурсний центр. Сьогодні офіційно відкрили 19-й з 24 зареєстрованих.

Завтра розпочне роботу ще один, який знаходиться в Корці. До кінця 2019 року планується створити ще 7 інклюзивно-ресурсних центрів.

Клеванський ІРЦ має 6 окремих кабінетів, залу очікування та вбиральні з турникетами. Працюватимуть у центрі практичні психологи, вчитель-олігофренопедагог, тифлопедагог, логопед, реабілітолог.

У центрі обслуговуватимуть дітей з Клеванської, Деражненської та Бугринської громад.

Читайте також: рівненських дітлахів запрошують до телекраїни на День захисту дітей

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber