Лікування з іграшками та пазлами. У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили "Кімнату позитиву". Пацієнти, які тривалий час перебувають у медичному закладі, відтепер зможуть проводити свій вільний час весело. Замість білих стін у них - малюнки, замість лікарняного ліжка - яскраві килимки. Більше про "позитивне" лікування - далі.

 Сірі лікарняні будні для рівнянки Катерини і її 5-річного сина перетворились у яскраві та веселі розваги. У офтальмологічному відділенні Рівне нської обласної лікарні відкрили "Кімнату позитиву".

У Кімнаті позитиву - 4 зони: ігрова, спортивна, розвивальна та читальна. Тож кожен маленький пацієнт може знайти заняття до душі, таким чином відпочити від щоденних процедур та лікарняного ліжка.

За дітьми спостерігає педагог-вихователь. А для тих хто пропустив чимало уроків в школі, тут зможуть наздоганяти освітню програму. А вже з вересня тут ймовірно навчатимуть вчителі.

Дивіться також: у Рівному професор із США розповів про запобігання вродженим вадам розвитку дитини (ВІДЕО)

В Україні це друга кімната позитиву. Першу - відкрили у Івано-Франківську. Відвідувати її у Рівному можуть не тільки пацієнти відділення, у якому її створено.

Яскравий простір, іграшки та розваги позитивно впливають на здоров'я маленьких пацієнтів, а ще кажуть лікарі, прискорюють одужання дітей. Такої ж думки і Олена. Її племінник у цьому відділенні вже тривалий час.

Кімнати позитиву у Рівному облаштували за кошти благодійнорго фонду. Наступні такі проекти будуть реалізовані у Харкові та Дніпрі.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber