Ремонт під контролем громадськості. Скільки коштів виділено на ваш будинок, майданчик? Чи виконані роботи якісно, згідно з графіком - усе відтепер можуть перевірити мешканці на Антикорупційній карті.

Дитячі майданчики, житлові будинки, освітні заклади, лікарні, садочки, школи, бібліотеки й інші інфраструктурні об'єкти - усе це відображено на антикорупційній карті. Завдяки цій програмі мешканці зможуть контролювати процес ремонтних робіт.

Потрібно зайти просто на сайт або в пошуку в гуглі ввести карта ремонтів, там можна відразу визначити свою локацію . Ви побачите всі ремонти або введете адресу, яка вас цікавить, - розповіла керівниця проекту Антикорупційна карта ремонтів Юлія Гречка.

Рівне - 10 місто де презентують антикорупційну карту ремонтів. У Києві така програма працює уже два роки. За цей час вдалося її повністю автоматизувати.

Сьогодні карта наповнюється автоматично в режимі реального часу. За цей час додалися мінімум три об'єкти. Фактично наша програма стягує інформацію з електронної системи державних закупівель , аналізує, що є ремонтні роботи, - говорить засновниця ГО "Антикорупційний штаб" Галина Янченко.

І відповідно до адрес, інформація буде наноситися по об'єктах на карті. До слова, на ремонтні роботи у Рівному впродовж 2017-2019 років було витрачено близько 400-та мільйонів гривень.

Якщо ми говоримо про найдорожчі об'єкти - це капітальний ремонт вулиці Шухевича , на другому місці розширення кладовища і на третьому ремонт відділення міської лікарні.

У свою чергу, найбільшим підрядником є Рівне нське ШЕУ - 90 мільйонів гривень. Щодо замовників робіт управління ЖКГ. Де ведуться роботи та скільки коштів на це виділено, мешканці зможуть дізнатися з інформаційних оголошень, які будуть розклеювати на будівлях. Після чого, рівняни зможуть перевірити інформацію на антикорупційній карті, написати скарги, якщо щось не задовільняє.

Читайте ще: рівнянка просить відновити маршрут № 33

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber