Фото ілюстративне
Немите Рівне? Кілька тижнів тому закінчився опалювальний сезон. Тепловики обіцяли - гаряча вода буде, вимкнуть її лише на тижнів два, поки ремонтні роботи проводитимуть. Та вже сьогодні у кранах рівнян - ні краплі гарячої води. Але не у всіх. Кому ж пощастило, за які заслуги і чим провинилося решта - дивіться у сюжеті.

Точно, якщо нічого не трапиться, будемо подавати до 15 травня, - коментує технічний директор ТОВ "Рівне теплоенерго" Олександр ЮЩУК.

Так запевняли рівнян у "Рівне теплоенерго" два тижні тому. Нині ж із 42 тисяч рівнян, які підключені до центральної системи гарячого водопостачання її отримують лише 2 тисячі містян.

Ще одна із причин відключення - населення боргів наробило. Аж на 230 мільйонів гривень. До цього всього додалась ще одна проблема - не всі споживачі, отримавши монетизовані субсидії, використовують ці кошти для сплати за комуналку.

Читайте також: рівняни залишаться без гарячої води

Тому, кажуть у Рівне теплоенерго, можуть дозволити собі гріти воду лише в котельнях твердопаливних. А їх - дві на Рівне . Крім Курчатова, 54 є ще така і на Київській, 60. І обслуговує вона в 10 разів більше - 24 будинки. Ще три котельні вже отримали дозволи на встановлення необхідного обладнання. Загалом цього року перевести на тверде паливо планують тридцять котелень. Та попри таку економію для підприємства, споживачі платитимуть за гарячу воду і тепло за тарифами газовими. Принаймні, так на Курчатова. І хоч твердопаливна котельня і постачає гарячу воду, більшості мешканців від того ні холодно, ні жарко. Люди кажуть, вже давно відмовилися від цієї послуги "Рівне теплоенерго".

В нас гаряча вода є, бо в нас котел.
А давно вже у вас..ви не залежите від котельні?
9 років.
І відчули різницю? Розкажіть, наскільки вона відчутна для вас особисто?
Ми 800 гривень платим за газ. Ну, як коли, коли тисячу, коли 800. Ну, але ж воно разом все: і гаряча вода, і газ, і опалення.

Кажуть, таким чином гроші економлять, та й від графіку подачі гарячої води не залежать. Решта ж мешканців Рівного мусять або знову звикати до баняків і каструль, влаштовуючи імпровізований душ, або ж купувати бойлери та колонки, ну або ж чекати, поки боржники розплатяться. А це може статися не раніше наступного опалювального сезону. У Рівне теплоенерго кажуть - і до суду подають, і колекторів задіюють, і сплачувати борг частинами споживачам пропонують, - та це поки діє не надто.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber