У Великобританії відкрилася виставка картин, що були створені у Клеванському госпіталі ветеранів війни

Авторами художніх полотен є учасники АТО/ООС з усієї країни, що перебували на лікуванні та реабілітації у медичному закладі на Рівне нщині . Виставка називається «Стежками війни» та експонується у місті Лідс. Туди вона помандрувала після презентації у Рівному.

Виставка-аукціон приурочена до Дня вишиванки, який відзначає українська діаспора у Великобританії. Виставка, в першу чергу, спрямована на те, щоб розповісти європейській спільноті про війну в Україні. Окрім того, під час аукціону будуть виручені кошти за полотна, які передадуть авторам - ветеранам АТО. З початку відкриття організатори продали картини на загальну суму півтори тисячі фунтів.

Виставка увібрала близько 200 різних експонатів - від намальованих картин до художнього розпису ящиків з-під снарядів. Доповнюють художні полотна численні фотографії з війни та портрети українських героїв. Також на виставці представлені артефакти з війни – уламки мін і снарядів, що забирали життя або залишили воїнів інвалідами.

Захід організований за сприяння численних громадських та волонтерських організацій, а також представників української діаспори у Великобританії.

Читайте ще: археологічний центр "Пересопниця" відзначить своє 870-річчя

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber