Учасники групи "Евакуація-200", це люди, які від початку 2014 року здійснюють пошуки безвісти зниклих людей. А також транспортують тіла загиблих військових з непідконтрольних територій до місць їх поховання. Про свою нелегку роботу та що дається хлопцям найважче, учасники пошукової організацію розповіли нашим журналістам.

Тяжко не фізично, а морально - саме так описує свою роботу учасник групи "Евакуація-200" Юрій Іващенко. Пошуки зниклих безвісті військових, транспортування тіл загиблих до їх домівок та місць поховання - усе це і є роботою учасників групи. Чоловік зізнається, найважче це зустрічатися з родинами загиблих хлопців.

робота..взагалі...іноді тяжка. Більше вона тяжка морально. Морально й психологічно. В плані зустрічі із рідними. Коли саме ми під'їжджаємо до батьківського дому, і от коли сльози матері або дітей..це дуже тяжко. Тяжко перенести, - розповідає учасник групи "Евакуація-200" Юрій Іващенко.

Чоловік зізнається, ця робота залишає відбиток на серці.

Увійшло у звичку сприймаємо як роботу тіла загиблих. Хоча воно залишає якийсь осад на серці мабуть.

Саме для того аби учасники групи "Евакуація-200" змогли отримати спеціалізовану психологічну реабілітацію, для них рівненські волонтери спільно з відділом цивільно-військового співробітництва Управління ОК "Захід" організували поїздку до Польщі. Там четверо військових разом зі своїми сім'ями зможуть провести біля 10 днів. З часом організатори обіцяють відправити на реабілітацію родини усіх учасників групи.  

Читайте ще: у зоні відчуження затримали сталкерів із Рівне нщини

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber