У Рівному ремонтують дороги навіть при морозі. У службі автомобільних доріг кажуть, працюють за новою технологією. Використовують особливий асфальтобетон сприятливий до низьких температур. Тепер дорожники лататимуть ями за будь-якої погоди. Про переваги унікальної технології та скільки це коштує, дізнавались наші журналісти.

Погода морозна та вітряна. Температура повітря -6, а працівники Рівне нського облавтодору ремонтують дороги. Пояснюють, це не через запізнення. Просто використовують нову технологію аварійного ремонту холодним та гарячим асфальтобетоном.

Ремонтують глибокі ями, які можуть стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Аби автошляхи довго слугували, їхній ремонт здійснюють із дотримання усіх технічних норм.

Майстер бригади Олег Гожик каже, працює з командою 7 чоловік цілий день. Розповідає, основне чим відрізняється літній ремонт доріг від зимового - це температура.

Виготовляється особливий асфальт на заводі Рівне нського облавтодору за спеціальною технологією з використанням хімічних добавок та модифікаторів. У холодному асфальтобетоні бачать більше переваг ніж у гарячому. Хоч він і дорожчий у півтора рази.

Аби знизити ризики аварійності в зимовий період, такі ремонти доріг триватимуть по всій області. Першочергово на трасах міжнародного значення після чого і на дорогах загального користування.

Дивіться також: 

Чи потрібен Рівному новий мікрорайон? (ВІДЕО)