Допомога заради порятунку чужого життя. У Рівному просять небайдужих рівнян стати донорами. Майже щодня у лікарнях необхідна пацієнтам кров для переливання. Однак часто її не вистачає. Хто може стати донором та що для цього потрібно, дізнавалися наші журналісти.

Виміряти тиск, визначити групу крові та пройти відповідне медичне обстеження. Тільки після цього можна стати донором. Вадим вже вдруге здає кров, каже необіхідна допомога знайомому.

Медики кажуть, норма, яку можуть здавати донори 450 мілілітрів. Це не нашкодить здоров'ю. Обов'язково після здачі крові, роблять її аналізи.

Донором може бути кожен дієздатний громадянин віком від 18 років. Вага має бути не менше 50 кг і мати рівненську прописку або обласну. Перед здачею людина обов'язково має пройти консультацію у лікаря.

Дивіться також: Не в храмі, а надворі: чому вірян села Макотерти не пускають у церкву? (ВІДЕО)  

Відділення трансфузіологогії забезпечує кров'ю лише своїх пацієнтів, обласної лікарні. Впродовж року тисяча - тисяча двісті літрів компонентів крові із відділення передають пацієнтам.

Щодня у лікарні потрібні по декілька літрів крові, однак є надзвичайні ситуації, коли її не вистачає, особливо для дорослого населення.

А це уже рівненська обласна станція переливання крові, вони забезпечують компонентами крові усі лікарні області. За рік до півтори тони плазми видають тим, хто цього потребує. Працює центр навіть вночі. Самих донорів більше десяти тисяч.

І лікарі, і волонтери просять усіх небайдужих, хто звичайно здоровий стати донорами крові. Адже для когось - це порятунок життя.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber