15 березня в усьому світі відзначають міжнародний день сну. Солодко поспати та відпочити, це не лише частина задоволення, а й людська потреба- запевняють сомнологи. Це дає можливість організму відновити свої сили, аби наступного дня бути сповненим бадьорості. Фахівці запевняють, ставитися до сну потрібно з цілковитою серйозністю. Адже якщо ви мало спите, та не висипаєтесь, це може потягнути за собою низку проблем зі здоров'ям. Про важливість сну, та наслідки не висипання дивіться у сюжеті.

Рівнянин, Олексій Тітенко більшу частину свого часу приділяє фізичному розвитку. Його день обов'язково розпочинається на спортивному майданчику о 8 годині ранку. Про те аби тримати себе у хорошій фізичній формі, потрібно вміти й відпочивати- запевняє хлопець.

Саме такий підхід до сну має дотримуватись кожен- запевняє сонолог Ігор Шумлянський. Цією наукою лікар займається уже більше 15 років. І знає про сон все. Якщо ви недостатньо відпочили та не виспалися, на самопочутті це позначиться негативно-розповідає фахівець. Адже це може посприяти не лише сонливості впродовж дня, а й низці проблем зі здоров'ям.

Читайте ще: 9-річна Маринка із Березнівщини потребує допомоги небайдужих

Саме тому важливо до свого сну ставитися з цілковитою серйозністю, запевняє лікар. І спати дорослим потрібно не менше 7-8 годин, додає фахівець. Саме за цей час ваш організм встигне відпочити і не лише уникнути перерахованих захворювань, а й відновити імунну систему. А солодкий сон позитивно вплине не лише на самопочуття а й на зовнішній вигляд, кажуть косметологи.

Солодкий та міцний сон запорука хорошого настрою та самопочуття. Тому фахівці закликають провести міжнародне свято, добре відпочивши.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber