14 березня відзначають день українського добровольця. Це свято Верховна Рада прийняла 17 січня 2017 року. Аби вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності своєї країни. Після розпалу протистояння між силовиками та протестувальниками на Євромайдані, захищати національну гідність кинулися перші добровольці з усієї України. Серед них і чимало рівнян. Артур Радзіховський, рівненський лікар-травматолог, вирушив на майдан 20 лютого 2014 року. Про те як це було, чоловік поділився із журналістами першого місцевого.

Артур Радзіховський один із рівненських лікарів-добровольців. Котрі за власним бажанням погодилися бути у складі делегації лікарів, які 20 лютого 2014 року вирушили з Рівного на майдан. Чоловік пригадує, коли лише почув що там потрібна медична допомога, сумнівів уже не було.

Коли лише приїхав на майдан, то вразила справжня єдність людей - зізнається Артур Радзіховський. Чоловік впевнений, саме тоді в людей стала прокидатись національна патріотичність.

Читайте ще: "Не треба перетворювати хорошу справу на лайно", - Хомко про модернізацію котелень у Рівному

Хоча їхав як лікар-доброволець, про те більшу частину часу перебував на передовій- розповідає чоловік. Каже, медиків було багато, а от перед барикадами в якості військових - ні.

Артур Радзіховський добровольцем на майдані був впродовж 2013 та 2014 років. Бачив чимало. Там зустрів не лише новий рік та своє день народження. Гордий з того, що не стояв осторонь, коли був потрібен своїй країні.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber