Взимку ви із задоволенням ходите погрітися в сауну, і вже не проти взяти з собою дітей. Але не впевнені, що знаєте про всі тонкощі цієї справи? Ми порадимо вам, коли можна починати водити в сауну дитину, яка повинна бути правильна температура і як слідувати цій процедурі правильно.

 

Чи можна дитині ходити в сауну і коли почати

 

 Фіни водять дітей в сауну з двотижневого віку, але у нас цю процедуру рекомендується починати пізніше. Деякі дитячі клуби пропонують дитячі сауни для дітей від трьох місяців, але в цьому віці найбільш прийнятним варіантом є сауна в домашніх умовах (в даний час можна купити невеликі кабінки для будинку або квартири). І тільки у віці, коли дитина починає ходити в дитячий садочок, тобто в 2,5-3 роки, вона може починати освоювати нове середовище – сауну. Якщо дитина здорова і опанувала навичками загальної моторики: бігає, стрибає, плаває, купається в гарячій і холодній воді, то ви можете спокійно починати лазневі процедури. Також зверніть увагу на психологічний стан дитини в цей період. Для дітей дошкільного віку не рекомендується відвідування загальної сауни. Тому найкраще організувати групу батьків з маленькими дітьми і орендувати сауну тільки для себе. Або ж записатися в дитячий клуб, в якому можна ходити в сауну разом з дитиною.

Також читатйте: Як зовнішність чоловіка впливає на сімейне щастя: висновки американських вчених

 Температура і тривалість перебування в сауні дітей

  Діти нагріваються набагато швидше за дорослих. Тому звичний час перебування в сауні для дорослих 8-15 хвилин потрібно скоротити. Для малюків він повинен складати не більше трьох хвилин, а для дітей дошкільного та шкільного віку – не більше 5 хвилин.

Яку ж вибрати температуру повітря в сауні? Найспекотніше місце в сауні знаходиться на висоті приблизно 175 сантиметрів і досягає 90 градусів Цельсія. Це означає, що ідеальне місце в сауні для дітей – внизу. Рекомендуємо розміщувати їх на висоті не більше 90 сантиметрів від підлоги, де найбільш прийнятна температура повітря 65 градусів. Найменшим дітям достатньо одного заходу в сауну, під час якого мама дбайливо кладе малюка на лаву або лежак, закриває своїм тілом від прямого потоку теплого повітря, або ж тримає його на руках. Діткам, які вже ходять в дитячий сад, можна нагріватися в сауні і потім охолоджуватися два рази, а школярам – три. Час охолодження повинен бути таким же коротким, як і перебування в сауні. Малюків можна охолоджувати під душем на руках у мами. Але стежте, щоб вода не була крижана, досить ледве теплої.

Також читайте: 7 причин чоловічих зрад: і секс тут ні до чого

 

Користь лазні для дітей

Сауна або лазня несе, в першу чергу, профілактичний характер. Для зміцнення імунітету дітей слід водити в сауну раз в тиждень. Виберіть звичайний день, бажано після робочого дня, близько шостої години вечора. Приємне зігрівання будить у дітей апетит, має седативний ефект, в результаті чого сон малюка буде спокійним і міцним.

Діти, які регулярно відвідують сауну, набагато рідше переносять захворювання верхніх дихальних шляхів. А якщо вони і хворіють, то процес одужання проходить швидше і легше.

 

діти і лазня, діти і баня, чи можна дітям в лазню, користь лазні для дітей