Мама і тато – найдорожчі люди для кожного з нас. Звісно ж, вони заслуговують на окремий день в році, коли можна висловити свою подяку та привітати батьків. І якщо День мами традиційно святкуємо у другу неділю травня, то точної дати Дня батька до 2019 року не було.

 

8 травня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про офіційно визначену дату святкування – третя неділя червня.

Трішки історії:

Вперше традиція святкувати День батька зародилася у США у 1909 році. Саме у Сполучених штатах цей день став Національним святом у 1966 році за підтримки президента Ліндона Джонса і припадав на третю неділю червня. З часом й інші країни почали святкувати цей день, вшановуючи батька-чоловіка. Сьогодні це свято відзначає понад 80 країн світу.

 Rivne1.tv дізнавався, як ставляться до цього дня рівняни. Як святкують і що дарують чоловіку, якого гордо називають – ТАТО. 

 
Анастасія, аудитор
@p.s.anasteysha

«Раніше я не приділяла достатньої уваги цьому святу, так як і не знала точно коли воно. Проте останні

декілька років вітаю любого тата зі святом. Дарувала гаманець, їстівний букет.»
 
 
 

Вікторія, блогер

@vikochka_yanchuk

«Чомусь ніколи не святкуємо, хоча, думаю було б круто. Цього року святкувати не будемо, але привітаю тата обовязково.»

Андрій, рівнянин

@andriy.popenko1

«До свята ставлюсь позитивно, тата завжди вітаю. Якщо вдома, то дарую подарунок, обовязково практичний. І додаю кілька дрібничок для хорошого настрою.»

 

Також читайте: Що не можна робити вагітним: 15 народних прикмет

Іван, рівнянин

@vancha_98

«Ставлюсь до цього свята добре. По можливості святкуємо в колі сімї. Шкода, що так виходить не кожного року. Але ми завжди стараємось зібратись разом у цей день.»

 

Олександр, ведучий

«В Україні з кожним роком все активніше святкують День Матері. День Тата на цьому фоні дещо менше святкують. Думаю, що з часом ця традиція буде масштабнішою. Особисто я в цей день обовязково привітаю свого батька. Можливо зустрінемось і посвяткуємо разом.»

 

Євгеній, рівнянин

@uegene_fiskovich

«Я ставлюся позитивно. Адже батько – це захисник, духовний взірець, наставник. Бути татом – це покликання. Він вносить певний вклад у вихованні.»

 

Також читайте: Вік змін: особливості виховання дитини 6-7 років

Максим, студент

@max.sachuk

«Ставлюсь позитивно, адже День батька має прирівнюватись до Дня мами. Подарунки обовязкові. Мій тато любить рибалити, тому подарунок буде повязаний з його хобі. І звісно, ввечері ми зробимо традиційний шашлик та весело проведемо час у сімейному колі.»

Також читайте: 7 небезпечних продуктів у меню дитини, які ми вважаємо корисними

А ось і кілька варіантів подарунку для ваших татусів, якщо ви ще не встигли придбати, або будете святкувати вперше:

гаманець, годинник, чашка з написом/фото, приладдя для риболовлі/мисливства, книга, ремінь, елітний алкоголь, фотоколаж зі спільних фото, навігатор, навушники, відеореєстратор, квиток на футбольний матч тощо. А взагалі все залежить від вподобань та вашої фантазії. І звісно ж, подарунки хенд-мейд отримувати і дарувати завжди приємніше!

 А що думаєте ви про святкування Дня Батька? Пишіть у коментарях!

 
 Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber