У Рівному лютують морози. Впродовж тижня температура повітря -10 та - 15 морозу. Поки люди гріються по своїх домівках, безпритульні шукають теплий прихисток. Такий пункт обігріву облаштували на вулиці Жоліо Кюрі, 21. Там можна зігрітися та перебути ніч. Кому раді, а перед ким можуть зачинити двері в спеціальному пункті - дізнавалася Інеса Пославська.

У Рівному морози. Температура повітря сягає позначки - 15. Перебувати на вулиці більше 3-х годин безпритульний Ігор не може. Чоловік тимчасово перебуває у пункті обігріву, що на вулиці Жоліо Кюрі, 21.

У новому пункті обігріву можуть поміститися до 25-ти людей. Зараз - 8 чоловіків. Жінок з часу відкриття спеціального пункту ще не було. З собою відвідувачі приносять теплі речі, або ж ковдру. На кухонному столі є кип'ятильник. Охочі можуть заварити гарячого чаю, щоб зігрітися.

Харчують у пункті обігріву інколи і лише один раз на день. За порядком слідкують охоронці, окрім того встановлена відеокамера.

Біля пункту обігріву встановлений біотуалет. Перебувати у пункті обігріву можна лише вночі, коли люті морози - соціальні працівники дозволяють лишатися на добу. Втім є винятки, яким людям у пункті обігріву не раді.

Пункт обігріву на вулиці Жолію Кюрі, 21 працюватиме до 15-го квітня. Там безпритульні можуть "перебути" люті морози. За умови, якщо там не куритимуть, не вживатимуть алкогольні та інші заборонені речовини, а також поводити себе адекватно.

Автор: Інеса Пославська та Володимир Захаров.

Дивіться також: 

Олів`є та курятина. Рівне нським безхатченкам влаштували святковий сніданок на Різдво [ВІДЕО]