Наш організм - це злагоджений механізм, який завжди знає, що йому потрібно. Якщо тобі чогось не вистачає в раціоні, він обов'язково покаже тобі це. Багато хто до цих пір думають, що жири потрібно обов'язково виключити зі свого раціону, адже саме через них можна погладшати. Це абсолютно не так.

Ознаки дефіциту жирів

Постійне почуття голоду. Саме жири допомагають тримати під контролем почуття голоду. Їх помірна кількість дозволяє відчувати приємну ситість, яка допоможе тобі не зірватися і не переїсти в черговий раз. Багато хто не може схуднути через те, що морять себе голодом, потім зриваються і переїдають. Далі цикл повторюється з разу в раз. Користь жирів для організмасостоіт в підтримці рівня глюкози в крові, що істотно впливає на схуднення.

1. Суха тьмяна шкіра

Шкіра здорової людини повинна світитися здоров'ям. Суха шкіра говорить про те, що твоєму організму не вистачає корисних жирів. Додай в свій раціон трохи горіхів, риб'ячий жир або авокадо. Вже через тиждень ти побачиш результат.

2. Тендітні волосся і нігті

Ця проблема особливо страшна для багатьох жінок. Адже саме гарне волосся і нігті дозволяють нам відчувати себе особливо жіночними і красивими.

3. Будь обережна з дієтами, які повністю виключають жири з раціону. Схуднути за допомогою такої дієти буде складно, а ось втратити красу волосся і нігтів можна всього лише за пару тижнів.

4. Відчуття холоду

Якщо ти мерзнеш навіть в спеку - починай бити на сполох! Такий симптом означає, що теплообмін в твоєму організмі серйозно порушений, а адже саме жир допомагає зберігати тепло в організмі.

5. Швидка втома

Якщо ти втомлюєшся занадто швидко, а то і з самого ранку ходиш млява, це означає, що рівень глюкози у тебе в крові постійно скаче. Саме жири допомагають зберігати стабільний рівень глюкози.

Погана пам'ять 

Ти починаєш забувати все підряд? Задумайся про те, скільки жирів ти споживаєш щодня. Робота нашого мозку багато в чому залежить від кількості жирів, яке ми отримуємо з їжі. Через дієти з низьким вмістом жирів погіршується не тільки пам'ять, а й концентрація уваги.

Погіршення зору

Для того щоб попередити появу макулярної дегенерації, найпоширенішої причини втрати зору, необхідно щодня пити препарати з омега-3. Риб'ячий жир не тільки підтримує твої нігті, волосся і шкіру в гарному стані, але і допомагає зберегти гостроту зору.

Біль у суглобах

Цей симптом може бути першим кроком до розвитку артриту. Можливо, ця назва не лякає тебе, але це дуже неприємна хвороба, яка істотно погіршує якість життя.

Відмінною профілактикою артриту буде вживання корисних жирів. Такі жири містяться в оливковій і кокосовому маслах, сардини, тунці, а також горіхах.