Жителька села Здовбиця перетворила свій будинок на притулок для тварин. У неї мешкають 160 собак, та близько 40 - котів. Допомагають харчами та грошима небайдужі. Таке галасливе сусідство всім не подобається, та й сама жінка хоче, аби тварини перебували у притулку. 13 років вона просила у чиновників виділити для цього землю. Нещодавно їй це вдалося. Однак на цьому все і закінчилося. В чому проблема - з'ясовувала Інеса Пославська.

Ніна Кондратюк ночує на вулиці, а її собаки в будинку. Всього тварин у жінки майже дві сотні. 160 собак, решта - коти.

"У своєму домі прихистила майже 200 тварин | Комент: В бесітці сплю. Півроку в альтанці, а півроку на кухні сидячи. Або як коли прийдеться, бо розкладушку вже вщент розтрощили." , - говорить жінка 

Постійно до її будинку підкидають тварин. Їх жінка вигодовує та лікує.

"Вони ще сліпі. Шанс вигодувати їх 10%, але намагаюся.", - додає пані Ніна. 

Інколи вдається прилаштувати в хороші руки. З харчами та ліками для тварин допомагають волонтери.

"Ось ця ванна заповнена їжею, це тільки на вечір я їх годую. Всього на три дні виходить 1 200 гривень. І це лише на вечір. Не рахуючи ранок. І котикам окремо молоко та рибка."

Такому сусідству в Здовбиці не раді. Люди жаліються на неприємний запах та сморід. Та й сама Ніна Кондратюк хоче, аби безпритульні собаки мали прихисток. А тому впродовж 13 років просила у чиновників виділили землю. У 2018 їй це вдалося.

"Нам виділили. І громадські слухання були, і міська рада, і депутати. Все затвердили. Вже всі документи готові. Гальмує і все. Не підписує черговий документи. А ЧОМУ?"

Відповідь пішли шукати активісти у профільний відділ. Взяли з собою собак. З ними заходять в кабінет до головного архітектора Здолбунівського району.

Дивіться також: Хтось радіє, інші плачуть: як пройшов останній дзвоник у Рівному (ВІДЕО) 

"Я їх з собаками не приймаю. Викликаю поліцію", - говорить він

Поки поліція їде, люди висловлюють своє обурення:

"Нехай вони побачать і відчують запах, нехай вони відчують ту біль, ту гризоту, що вони тільки що зробили ці собаки. А він нічого при собаках говорити не буде? А ви зайдіть до неї в двір і подивіться, як страждає та жінка"

Головний архітектор каже, Здолбунівська міська рада виділила земельну ділянку з порушеннями.

"Об'єкти розміщенні в охоронній зонах, де категорично це заборонено. Там 20 соток землі. З них вільної землі до сотки. Згідно державних будівельних норм мінімальна площа земельної ділянки повинна бути півтори сотки для таких об'єктів. У міській раді нема нового і затвердженого генерального плану. Не погоджений з усіма службами. На старому генеральному плані на цій ділянці нічого не можна під щоб там не було. Тому що це порушення"

Розмову перериває поліція. Люди покидають приміщення з собаками.

"В мене є підготовлений лист на прокуратуру, на ще щоб вона прийняла дії до органі місцевої влади, які приймає рішення з порушеннямчинного законодавства", - говорить головний архітектор Здолбунівського району. 

Цьому дивується міський голова Здолбунова:

"То навіщо ж рекомендації. Архітектор давав, що рекомендую сесії дати дозвіл на виділення землі, то нехай себе тоді подає в прокуратру, що я не правильно діяв, а не міську раду"

Додає, на наступній сесії, яка відбудеться 12 червня, поставлять крапку в цьому питанні. І можливо після цього безпритульні тварини матимуть прихисток, а пані Ніна нарешті поверне собі житло.

 Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber