У селі Глибока Долина Демидівського району один ФАП. Працює він лише в четвер. Люди кажуть, хворіти в інші дні, вони не мають права. Бо ж здебільшого в селі проживають пенсіонери. За лікарською допомогою їхати в Демидівку далеко, та й не всі мають сили на це. Тож, жителі села просять, аби ФАП працював щодня, або хоча б частіше, аніж один день на тиждень. Більше про це у сюжеті Інеси Пославської.

У селі Глибока Долина Демидівського району лише один фельдшерсько-акушерський пункт. Працює він тільки в четвер. В цей день тут аншлаг. Першим на консультацію з медсестрою прийшов 72-річний Петро.

Пенсіонер каже, четвер для жителів їхнього села наче свято. Бо ж не кожного дня можуть прийти на огляд до медичного працівника.

А ще декілька місяців тому, коли пішли колишня медсестра, ФАП пустував.

Дивіться ще: в деяких школах Рівне нщини хочуть "закрити" середню ланку освіти (ВІДЕО)

Люди кажуть, "мають право хворіти" лише по четвергам.

До цього ФАПу звертаються жителі двох сіл Глибока Долина та Копань. А це 384 людей. Від них найближчого ФАПу більше 10 кілометів по дірявій дорозі.

76-річна Ніна Романюк живе сама. Рідні далеко. Коли стане зле, йде до сусідів, або...

Люди кажуть, якщо дітям стане зле в школі - ведуть додому, або ж чекають на приїзд швидкої допомоги.

Голова Демидівської селищної ради каже, у ФАП Глибокої Долини шукають медика на постійне місце роботи. Однак ніхто не хоче їхати так далеко.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber