фото ілюстративне
Автобусні таксі під номерами 33 та 69 зняли з рейсу, а 43 та 44 об'єднали , розповідають у профільному управлінні. Кажуть, на такі зміни є вагомі причини.

Петро Семенюк один із водіїв 43 автобусного таксі у Рівному, який нещодавно об'єднали разом з 44 маршрутом. Тепер за минулим напрямком курсує лише чотири автомобілі.

Частіше раніше ходили. Раніше по цьому рейсі ходило вісім автомобілів, кожних 10 хвилин проїжджала маршрутка. Спочатку 43 йшла а потім 44. А зараз ми всі ходимо по одному маршруту, і по часу це 15,20 хвилин, - розповідає водій маршрутки Петро Семенюк.

Ігор Заболотний їздить цим маршрутом чи не щодня. Чоловік каже, довго чекати на зупинці не доводиться, й до того ж багато пасажирів у цих маршрутках не буває.

Всі робочі дні, їжджу на офіс, це з понеділка по п'ятницю кожного дня.. я сідаю біля океана, там де на ринку, і перевантаження тут немає. Буває що всі місця зайняті, але не завжди. Частина лише їде до залізничного вокзалу.

Схожа ситуація і з деякими іншими маршрутками у Рівному- розповідають у профільному управлінні. Саме через не велику кількість пасажирів деякі автобусні таксі довелось скоротити, запевняє начальник. Зовсім перестали курсувати 33 та 69 маршрутки. А під скорочення потрапили 43,44,70,55 та 41. Частина з яких теж з часом можливо не їздитиме.

Рентабельність саме маршрутних автобусів падає. Ми довший час не чіпали автобусну мережу, вона було сформована багато років. І до сьогоднішнього дня вона існує. Але зміни саме в кількісному складі тролейбусів дають нам можливість реорганізувати саме маршрутну мережу, - каже начальник управління транспорту і зв'язку Рівне нського міськвиконкому Віталій Миронюк.

Саме збільшення кількості тролейбусів чи не вдвічі з початку 2015 року вплинули на зменшення пасажирів у маршрутках, кажуть в профільному управлінні. Й до того ж вартість проїзду саме у тролейбусі значно нижче. І це не єдина причина скорочення автобусних таксі.

Специфіка нашого міста така, що по вулиці соборна рухається 222 маршрутних таксі і 63 тролейбуси. Розумієте яка маса машин скупчена на цій дорозі. Жодна зупинка не може розташувати таку кількість тролейбусів і автобусів. Тому нами було проведено дослідження саме тролейбусних маршрутів які дублюють автобусні .

Керівник управління розповідає, такі дослідження проводитимуть надалі. Доки не буде відомо точна кількість пасажирів, які користуються як маршрутками так і тролейбусами на кожній зупинці. А підсумки підведуть уже наступної весни, зазначають у профільному управлінні. Тоді й буде зрозумілим, чи скорочувати деякі маршрутні автомобілі надалі.  

Дивіться також: у Рівному проїзд у тролейбусах коштуватиме 4 гривні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber