фото ілюстративне
Декілька днів тому в Рівному поблизу залізничного вокзалу правоохоронці затримали браконьєрів які ловили рибу за допомогою сіток. Тож скільки кілограмів риби можна зловити за день, та про не типову риболовлю дивіться далі.

Днями у Рівному рибоохоронний патруль спіймав двох чоловіків, які збиралися порибалити, озброївшись сітками. Їх оштрафували, адже використання сітки вважається браконьєрством. Більше того, зараз період нересту, кажуть у профільному управлінні.

"Нерест на річках водойм закінчується 20-го травня, на озерах водосховища 10-го червня, а на водоймах в придаткових водах закінчується 30- го червня.", - говорить головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Ірина Губернатор.  

Тоді ж як досвідченні рибаки кажуть, період нересту краще перечекати, бо риба маленька. А відповідно до норм за добу не можна ловити більше 3-х кілограмів риби. Це стосується й підводних мисливців. До прикладу Андрій Морозько займається саме таким видом риболовлі, уже близько семи років. Відрізняється вона від звичайної рибалки тим, що людина занурююється під воду, без аквалангу. Та для цього потрібне відповідне спорядження, костюм, маска, трубка, ласти та навіть спеціальна підводна рушниця.

"Коли ми побачили рибу натискається курок і гарпун вилітає, він в нас на "ліні" залишається - це такий шнурок. Ось пробиває рибу, риба залишається на гарпуні, або риба геть заходить на шнурок, гарпун падає і риба на шнурку, вона нікуди не дінеться.", - говорить підводний мисливець Андрій Морозько. 

Пишається, що може затримати дихання на 3 з половиною хвилини. З аквалангом занурюватися можна тільки, якщо фотографуєш підводний світ, в іншому випадку - це браконьєрство. А за порушення прав рибальства передбаченні штрафи від 34 гривень та навіть позбавлення волі строком до 3 років.

"Стаття 87 КУпАП частина 3 - це є порушення прав використання об'єктів тваринного світу, це може бути знаходження забороненим знаряддям лову на березі, це може бути перевищення вилову", - говорять у профільному управлінні. 

Забороненими предметами рибальства є сітки, отруйні та вибухові речовини та інші предмети, які в більшості сприяють швидкому лову риби.

Дивіться також: Рівняни іспити з водіння складатимуть під відеонаглядом (ВІДЕО) 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber