23 січня відбулася сесія Рівненської обласної ради. Депутати вирішували чи надавати дозвіл на видобуток базальту у Костопільському районі, а також бурштину у Володимирецькому. Про перипетії та гострі розмови дивіться у сюжеті Інеси Пославської.

Перша сесія Рівне нської обласної ради у 2019 році. Депутати зібралися заради трьох питань: бюджет, надання дозволу на видобуток базальту та бурштину. Однак, спершу обласні обранці прийняли двох нових депутатів. Їм вручили посвідчення. Нагадаємо, це сталося тому, що вкінці минулого року Радикальна партія відкликала двох своїх висуванців.

А далі в оновленому складі перейшли до порядку денного. Зміни до бюджету прийняли без обговорень. А от погодження надр у користування приватному підприємству на видобуток базальтів Великомидського родовища, що в Костопільському районі, викликало жваве обговорення у сесійній залі.

Депутати засумнівалися у намірах підприємства. Оскільки фірма заснована всього 2 місяці тому.

А все тому що... Стартовий капітал приватного підприємства 1 тисяча гривень. Реєстрація Київська.

А тому депутат вносять пропозицію, аби підприємство реєструвалося в тій селищній раді, де хочуть видобувати природні ресурси.

А от для деяких депутатів це не завада. Пропонують дати дозвіл на видобуток.

Після тривалих обговорень депутати все ж проголосували за відмову підприємству. Далі перейшли до бурштинового питання. Державне підприємство "Бурштин України" просить дозвіл на видобування сонячного каміння у Володимирецькому районі. Члени профільної комісії просять погодити.

Далі спілкування депутатів нагадало "зіпсований телефон".

Врешті-решт взяв слово представник державного підприємства "Бурштин. Він зазначив, що земні на яких вони хочуть працювати не родовище, а розрита територія.

Представнику державного підприємства не вдалося переконати депутатів. 40 обласних обранців проголосували за відмову надати дозвіл на видобуток бурштину.

До теми: 

Сарненський суд виправдав екс-чиновника, який нібито "кришував" бурштинокопачів