Зазвичай лушпиння від цибулі ми одразу відправляємо в смітник. Навіть не здогадуючись при цьому, що викидаємо неймовірно корисний в побуті засіб, якому під силу впоратися з багатьма проблемами.

 Як можна використати лушпиння цибулі в домашньому господарстві?

Засіб для росту та блиску волосся

Розкішний блиск і швидкий ріст волосся забезпечить настій з лушпиння.

Як зробити настій: сухе лушпиння цибулі заливаємо кип'яченою водою кімнатної температури (співвідношення 1 до 2) і залишаємо на 12 годин. Цим настоєм обполіскувати волосся після того, як була вимита голова, протягом місяця.

Рятує від кашлю та бронхіту

Якщо ваш малюк часто хворіє на бронхіти, тоді просто необхідно, щоб в будинку було цибулиння. З нього можна робити і настої, і компреси, які допомагають впоратися з найсильнішим кашлем.

Як зробити настій для компресу: 1л окропу заливаємо 1 стакан цибулиння, залишаємо на 15 хвилин. На основі теплого настою робимо компрес (змочуємо ганчірочку) і прикладаємо на груди малюка тричі на день на 30 хвилин.

Як зробити настій від сильного кашлю: лушпиння 15 цибулин заливаємо 1 л холодної води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні до тих пір, поки рідина не зменшиться в два рази. Потім залишаємо розчин до повного охолодження, проціджуємо і даємо дитині пити по 2 ст. л. 4 рази на день.

Засіб від алергії

Зменшити і навіть позбавитися від алергічних реакцій так само допоможе лушпиння. А ще воно допомагає в очищенні організму від шлаків.

Як зробити настій: 0,5 ст. лушпиння заливаємо 1 ст. окропу, тримаємо на водяній бані 10-15 хвилин. Охолоджуємо розчин і проціджуємо. Пити його треба по 2-3 ст. л. 3-4 рази на день.

Добриво для кімнатних рослин

Цибулиння може використовуватися господинями і в якості добрива для рослин, а також як спосіб очищення рослин від кліщів та бактерій.

Як готувати розчин: 1 стакан цибулиння заливаємо 1 л кип'яченої води. Залишаємо на добу. Потім цим розчином можна очищати листя рослин (після цього  листя обробляються чистою водою) або просто поливати замість води.

Екстракт від набряків та варикозу

Якщо у вас набрякають і болять ноги, тоді і тут прийде на допомогу цибулиння.

Як приготувати екстракт: беремо 2 ст. л. подрібненого лушпиння, 2 ст. л. квіток ромашки і заливаємо все це 2 ст. води. Кип'ятимо 15 хвилин на невеликому вогні. Ми залишаємо розчин на 5 годин, а потім на водяній бані варимо до тих пір, поки не залишиться половина від початкового об'єму розчину.

Саме цей екстракт і втираємо в ноги, коли вони болять, а також в ті місця, де є варикозне розширення вен.