На занятті, яке не передбачене освітньою програмою, заповнений клас. Учні відвідують його за власним бажанням. Вільно сидять за партами. Оцінок вчитель не ставить. Діти багато спілкуються з вчителем. Це все про факультатив Основи християнської етики. Щороку кількість охочих його відвідувати зростає. Загалом на Рівненщині це 24 з половиною тисячі учнів. Про популярність здавалося б непопулярного "предмету" дивіться далі у сюжеті.

Вщент заповнений шкільний кабінет. Учні за партами сидять не тому, що потрібно, а тому що так хочуть. У них факультатив Основи християнської етики.

У Загальноосвітній школі №13 цей курс відвідують 30 учнів 7 класу. Кожного року - вікова категорія дітей змінюється. Навчання проходить один раз на тиждень. Відвідують предмет духовно-морального спрямування лише ті діти, батьки яких дали письмову згоду.

У дітей на партах християнські книги. Діти читають притчі, виконують завдання та спілкуються.

Вивчають християнську етику в школах Рівного діти різних конфесій. Кожного року кількість охочих пізнати Слово Боже збільшується, кажуть у профільному управлінні.

Читайте ще: у Рівному говорили про духовне виховання молоді

А ще на Рівне нщина єдина в Україні, де проходить олімпіада "Знавці Біблії". Поліна зайняла 2 місце на місцевому такому конкурсі.

Християнська етика - це не просто вивчення Божого Слова, а й духовний розвиток дитини та вироблення моральних принципів.

До слова, у навчальних закладах області планують створити Ради з питань розвитку духовності.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber