Макарони і котлета чи булочка з чаєм. У шкільних їдальнях діти зазвичай обирають останнє. Втім, є й такі, які купують комплексні обіди. Наша Інеса Пославська навідалась до НВК №12 та перевірила, як та де зберігають продукти, з яких потім готують їсти учням. І чи подобається дітям харчуватися у школі.

А за день кухар Ольга Ріжок повинна приготувати ще 200 таких котлет. Бо ж сьогодні їх подають на сніданок та обід учням НВК №12.

До комплексу також подають макарони, салат, хліб, чай та мандаринку. Все зважують.

Вихід страв прописаний у меню. Воно єдине для всіх шкіл. Різниця лише у порціях за віковими групами. Меню затверджує Держпродпоживслужба, а також адміністрація закладу.

Комплексний сніданок коштує від 14 до 20 гривень. Оксана Войтюк каже, своїй донці додатковий ланч до школи не дає, бо ж

Минуло декілька хвилин після того, як кухарі видали сніданок. І вже помітно, кому що більше до смаку.

Дивіться ще: Банан, капуста, горіхи - рівненські школярі корегують своє меню (ВІДЕО)

А в 5-класник Володимира комплекс без мандаринки. У шкільній їдальні окрім комплексу школярі можуть купувати окремо салат та інше. Сертифікація продукції зберігається у спеціальному журналі.

Яйця та молочні продукти завозять щотижня, м'ясо та птицю чотири рази на місяць.

До таких перевірок, як наприклад наша, у школі звикли, адже, чим харчують і де зберігаються продукти перевіряє спеціальна комісія "громадський контроль".

Харчуватися в школі чи брати з собою, вибір кожного. Головне, кажуть у адміністрації навчального закладу, щоб продукти були якісними та свіжими.

 

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube