Фото ілюстративне
Недоглянуту дитину біля нетверезої матері застали соціальні працівники та поліцейські.

Учора, третього квітня, до відділу поліції надійшло повідомлення працівника міського центру соціальних служб, що вона просить допомоги правоохоронців за місцем проживання 24-річної жительки Вараша, яка неналежно виконує материнські обов’язки щодо своєї малолітньої дитини.

Працівники патрульної поліції, які одразу виїхали на виклик, з’ясували, що протягом тижня матір не приводила чотирирічного сина у садочок. Коли до їхнього місця проживання навідались соціальні працівники, жінка, яка перебувала у квартирі з дитиною, на стук у двері не реагувала.

З’ясувалося, що молода матір неодноразово потрапляла у поле зору соціальних служб через зловживання алкоголем, неналежне виконання материнських обов’язків, за що перебувала на обліку. Торік жінка стала на шлях виправлення – влаштувалась на роботу та припинила вживати спиртні напої. Однак, як виявилося. ненадовго. Дізнавшись, що кілька днів поспіль хлопчик не відвідує садочок, а його матір безпричинно не виходить на роботу, соціальні працівники знову забили на сполох.

Аби потрапити до її квартири, на допомогу викликали працівників ДСНС, які автодрабиною через вікно потрапили у помешкання. Лише побачивши рятувальників у власній оселі, господиня відчинила двері для правоохоронців та соціальних працівників. Хлопчик на той момент бавився у кімнаті.

До теми: у Вараші в квартирну пастку потрапила малолітня дитина

Як виявилось, жінка перебувала у стані сильного алкогольного сп’яніння. Це підтвердив висновок освідчення — 3,15 проміле алкоголю в крові.

Оскільки за таких умов подальше перебування малолітньої дитини вдома було неможливим, хлопчика помістили до дитячого відділення медичного закладу. Соціальні служби вирішуватимуть питання про повторне взяття сім’ї під супровід.

Відносно горе-матері поліцейські склали адміністративний протокол за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків. Протокол направлено на розгляд до місцевого суду.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber