фото ілюстративне
Мешканець села Михайлівка, що на Рівненщині потрапив у полон до бойовиків.

Як повідомляє "Закарпатський легіон" на своїй сторінці у фейсбук, командування до останнього не називало ім'я бійця "з міркувань безпеки". 

"Після ряду повідомлень ресурсів терористичної ДНР ми маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими «ЗМІ» противника, наш побратим Ігор Мирончук"

На відео яке опублікували бойовики ДНР полонений Ігор Мирончук розповів, яким чином він потрапив у полон. За його словами, 9 лютого він та його побратим випили алкоголь. Після чого вийшло так, що він опинився на незнайомій території: 

"Військові люди мене відразу затримали, потім я дізнався що це солдати ДНР. Не стріляли - тільки вгору стріляли, але не били. Просто взяли в полон. Потім приїхали люди, допитали мене. Вдягли мішок на голову і повезли. Куди не знаю, бо не бачив", - говорить Ігор Мирончук. 

 

Читайте також: "Били ногами, серце стало": боєць з Рівне нщини у полоні бойовиків 

 Керівництво українських військових заявили, що відео, на якому фігурує Мирончук, "записано та змонтовано з метою пропаганди".

"Його пригнічений стан, фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі та побратими пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні", - говорять бійці 128 бригади.

Про зникнення безвісти у зоні бойових дій військового у бригаді повідомили 10 лютого. За кілька днів у мережі з'явилося відео "допиту" бійця. Обставини його зникнення невідомі.

Мирончук - кадровий військовий, перебуває у зоні АТО з 2014 року, воював у Луганському аеропорту, брав участь у боях за Дебальцеве.