Допомога фермерам. Аграріям Рівненщини компенсують витрати на техніку. Щоправда вітчизняного виробника. Крім того, цьогоріч державну програму вдосконалили. Відтак, передбачено проведення часткової компенсації не тільки техніки та обладнання, а й спеціальних вагонів для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси. Чи вигідно це фермерам у сюжеті далі.

Посівна у розпалі. Фермерські господарства Рівне нщини використовують на ділі техніку та обладнання, які придбали у вітчизняних виробників.

Від двадцяти п'яти до сорока відсотків - саме таке відшкодування може отримати фермер - за купівлю вітчизняного обладнання. Варто додати, що до переліку виробників техніки, вартість якої частково компенсується, увійшли два підприємства Рівне нщини.

Дивіться також: рання посівна. Аграрії Рівне нщини приступили до посіву ярих зернових культур (ВІДЕО)

Загалом, минулоріч близько ста сільськогосподарських підприємств області придбали за програмою часткової компенсації 256 одиниць техніки, кажуть аграрії.

Щоправда, за словами аграріїв, цей вид державної підтримки націлений на дрібного та середнього товаровиробника. Адже великі холдинги переважно використовують техніку іноземного виробництва.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube