Психологи кажуть, одна із кращих реабілітацій для воїнів , які повернулися з війни - це малювання. Бо на ілюстрації вони можуть вилити біль та розкрити свою душу. Декілька десятків картин, які створили герої, презентували у Рівному.

Чимало наших захисників, які воювали на Сході України проти російського агресора, зазнали проблем із здоров'ям. Хтось отримав контузію, хтось поранив ногу і на все життя залишився з інвалідністю. Саме для них створили чимало реабілітаційних центрів, один із них знаходиться на Рівне нщині . Там бійців соціалізують до цивільного життя. Одна із методик реабілітації - малювання. Їхні ж картини презентували у Рівне нській бібліотеці для молоді.

Я хочу вам сказати про цей верхній лик Ісуса Хреста його малював воїн, якому до роки прив'язували кісточку пензля. І малював, беручи в рот, не міг руками працювати. Він розмовляв, і коли йому вдалось намалювати бачете які там тіні, дуже тонка робота. То три вечора, три дні малювалася ця картина, - розповідає психолог у реабілітаційному центрі Ольга Галицька.

Сама ж виставка має назву "Біль перероджений у віру, надію, любов". Її організатор ветеран добровольчого батальйону "Айдар" Руслан Кашалюк.

оречі - це єдиний батальйон ЗСУ з травня 2014 року, який поніс найбільше втрат. Більше 250 воїнів - добровольців, "айдарівців" загинуло і гинуть зараз. Більше 450 отримали поранення з них половину важкі, - каже побратим ініціатора виставки, доброволець батальйону "Айдар" Сергій Пандрак.

На відкриття виставки прийшли студенти та військовослужбовці. Дмитро Кашлюченко служить в Національній Гвардії України, каже такі роботи надихають.

Люди які були в АТО так малюють, дуже гарні картини, вони так відновлюють своє здоров'я, - говорить військовослужбовець Дмитро Кашлюченко.

Виставка триватиме до 20-го травня у Рівне нській обласній бібліотеці для молоді. Тож, кожен охочий може побачити роботи наших героїв. 

Дивіться ще: на Рівне нському полігоні практикуються пілоти (ФОТО, ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber