Кір лютує. Рівненщина посідає перше місце в Україні в рейтингу захворювання на цю недугу. Медики кажуть, найкращий спосіб уберегтися - вакцинуватися. А з наступного тижня, освітяни планують не пускати до навчальних закладів дітей, у яких немає відповідного щеплення. Про це, та більше далі.

З початку року у нашій області на кір захворіло 1112 людей, серед них 262 рівнян. Це пов'язано з тим, що не виконується план щеплень. А сама хвороба, має важкий перебіг.

Та медики стверджують, найкращий спосіб уберегтися від цього захворювання - зробити щеплення. Більше того, у місті достатня кількість вакцини, завезена вона з Бельгії, а переноситься легко.

Додають, з усіх хворих 52% діти. Саме тому, впродовж цього тижня планують провести роз'яснювальні роботи, а з наступного не пускати у школи тих, у кого немає щеплення від кору.

Тому медики кажуть, аби уникнути непорозумінь із закладами освіти та вберегти здоров'я, варто вакцинувати своїх дітей. В іншому випадку, не щеплених учнів переводитимуть на дистанційне або індивідуальне навчання.

До теми: 

Рівне нщина лідирує в Україні по захворюванню на кір