Сніжна зима - це чудова пора для різних ігор і забав на свіжому повітрі. У багатьох батьків з'являється можливість згадати дитинство разом зі своїми дітьми - покататися на санках, проїхатись на лижах, побудувати снігову фортецю, зліпити сніговика. Ми підкажемо вам 5 цікавих ігор зі снігом для сімейного дозвілля.

Чим можна зайнята з дитиною на вулиці в снігову пору року? Візьміть на замітку цікаві розваги та ігри, які сподобаються малюкові і його батькам.

Як підготуватися до прогулянки

Перед тим як вийти на вулицю потрібно тепло і зручно одягнути дитину. Одяг не повинен заважати руху малюка. Для цих цілей добре підійдуть вироби з флісу і термобілизна. Що стосується верхнього одягу, то краще за все підійде куртка і напівкомбінезон. Взуття і рукавички теж повинні бути водонепроникні. Головне не перестаратися, щоб дитина не пітніла під час прогулянки.

Також читайте: Дитячі вірші до Нового року 2019

Як урізноманітнити зимову прогулянку?

Чиї сліди? Можна розважити дитину, залишаючи сліди на снігу. Тато з мамою повинні поставити по одному сліду, поки дитина відвернеться. Потім малюк може вгадати, де чий слід. Також, буде добре, якщо на снігу будуть сліди котика, собачки або пташки. Теж буде цікаво і пізнавально відгадати їх сліди.

Вчимося на снігу. Під час прогулянки можна повчити букви, цифри або фігури. Хорошим помічником в цій справі буде пухнастий сніг, на якому можна малювати. Мама або тато пишуть дитині букву, і називають її, а малюк повинен повторити.

Також читайте Кольорові млинці з натуральними барвниками: дітвора буде у захваті!

Снігова фортеця. Всі ми в дитинстві робили такі споруди. Можна передати ці знання і дитині, тим більше зараз в магазинах є безліч пристосувань для зимових ігор. З їх допомогою можна буде швидко спорудити акуратну фортецю.

Кольоровий сніговик. Можна, звісно ж, зліпити звичайного сніговика. Але якщо проявити трішки фантазії, то вийде дуже яскравий сніговик. Для цього потрібно вдома розвести акварель з водою, і налити її в пульверизатор. Сніговик стане набагато гарнішим, якщо на нього нанести цю суміш. Дитині буде не тільки цікаво, а й пізнавально, якщо вона ще не знайома з усіма кольорами

Сніговий археолог. Можна взяти невеликі пластикові іграшки, і поки дитина не бачить, закопати їх у сніг. Також гра стане ще цікавішою, якщо розмістити по майданчику підказки, щоб малюк швидше знайшов скарб.