Уже ввечері 19-го грудня, засяють вогні головної ялинки Рівного, яка знаходиться на майдані Незалежності. Цього року, головну ялинку Рівного привезли із лісництва Державного, підприємство - Клеванський лісгосп. Їй орієнтовно 90 років, а висота 24 метри. Вартує новорічне дерево майже 9 тисяч гривень. Тож, як відбувається підготовка до відкриття головної ялинки Рівного, дивіться далі у сюжеті.

Попри свято, вони чистять головну площу Рівного. Також, уже з обіду там почав розгортатися святковий ярмарок. До прикладу, пані Тетяна уже більше 4-х років робить вироби з гілочок лози. Та щоб показати рівнянам своє ремесло, приїхала аж з міста Дубно.

А поруч чоловіки встановлюють сцену. Кажуть, робота йде легко, адже у душі вирує відчуття свята. Тому, металеву конструкцію ставлять із задоволенням.

Також свято відчувають і рівняни. Хоч робітники на майдані Незалежності, лише готуються до головного дійства, та пересічні люди вже розглядають головну ялинку. А також, купляють продукцію ярмарку.

До відкриття головної ялинки Рівного готуються заздалегідь. Тож комунальники, робітники та продавці на ярмарку стараються зробити усе як найкраще, аби рівнянам і гостям міста запам'ятався цей день надовго.