Молоді мами скаржаться на неналежно облаштований вхід у дитячу поліклініку, що на Ювілейному. Пандус не призначений для всіх видів візків. Не всі батьки можуть безпечно підняти дитячу коляску по ньому. Тому один з обурених батьків подав електронну петицію. Просить, щоб відремонтували вхід до поліклініки та встановили зручний пандус. Більше про це у сюжеті Інеси Пославської.

Микола повертається з дружиною та новонародженим немовлям з поліклініки, що на Ювілейному. Коляску спускають по сходах. Пандусом не користуються, бо перші колеса не поміщаються.

Сходи слизькі, а пандус - старий та незручний, каже чоловік. Доводиться добряче попотіти, аби підняти коляску до входу в медичний заклад.

Щоб потрапити в дитячу поліклініку молодим батькам доводиться обирати: підніматися крутими сходами та засніженим пандусом, або ж почищеним, проте незручним.

Якщо поруч є людина, яка може допомогти молодій мамі підняти дитячий візок - це щастя, а якщо нема, то доводиться добряче попотіти, каже рівнянка Ольга.

Пандус встановлювали працівники медичного закладу самостійно, розповідає заступник головного лікаря з економічної частини. А коли ремонтували вхід до медичного - закладу - не пам'ятає.

Тоді потрібно звертатися за допомогою до міської ради, каже рівнянин Сергій Панасюк. Чоловік подав електронну петицію з проханням облаштувати вхід з пандусами та благоустроєм в "Центр первинної медико-санітарної допомоги "Ювілейний".

Щоб цю петицію розглянув міський голова, потрібно аби вона набрала 300 голосів. Тодій, ймовірно і гроші знайдуться, каже керівник профільного управління. Додає, власного фінансування у медичному закладі не достатньо, аби покрити такі великі витрати.

Голосування триватиме до 26 січня на сайті Рівне нської міської ради. Можливо саме електронна петиція спонукатиме міську владу, аби похід за лікуванням не перетворювався у пекельну прогулянку.