Напередодні зимових свят розповідаємо про декілька чудових і добрих книжок, які ідеально підійдуть для створення новорічного настрою.

Щоб перейнятися атмосферою зимового чарівництва, достатньо розслабитися, закутатися в теплий і затишний плед, налити собі чашку ароматного чаю і відкрити гарну книгу.

«Різдвяний мішок», Кевін Алан Мілн

Серйозна і зворушлива різдвяна історія, яка читається за один вечір і допомагає зрозуміти глибинну суть Різдва і взагалі будь-яких традицій, що зв'язують людей добром і почуттям єднання. Це не тільки Санта, карамельки-тростинки і аромат кориці, але і милосердя, доброта, віра в краще і щире бажання допомагати. А загортається сюжет дуже просто: два брата, вже «занадто великі», щоб вірити в Санта-Клауса, отримують від нього дивний подарунок - не іграшка і не розвага, а великий і важливий урок.

«Дерево росте в Брукліні», Бетті Сміт

Це класична дитяча книга про сім'ю, так що Різдво тут буде неодмінно. Ми обов'язково побачимо чарівний світ прикрашеного вогнями і червоними стрічками Брукліна очима Френні, одинадцятирічної дівчинки. Дізнаємося, які кумедні звичаї супроводжували святкування на початку XX століття і поринемо в атмосферу щирого дитячого очікування свята. А ще побачимо, як бідні емігранти Нолани щосили будують американську мрію в умовах тотальної бідності, але вони не сумують і не забувають про сімейні цінності і радощі. Вражаюче світла книга.

Відпочинок в Карпатах [ОГЛЯД ТА ФОТО]

«Вбивство в "Східному експресі"», Бенджамен фон Екартсберг, Чайко

Графічний роман за мотивами легендарного детектива Агати Крісті створює затишну зимову атмосферу, яка буває, коли за вікном завірюха. Експрес мчить крізь снігову ніч, розмірно стукаючи колесами. Дзвенять келихи розкішного вагона-ресторану, поблискують хутра і діаманти дам. Серед публіки і сам Еркюль Пуаро. Один з пасажирів, впізнавши знаменитого слідопита, просить охороняти його, побоюючись смертельної небезпеки. Пуаро лише скептично морщить ніс, а на ранок в одному з купе виявляється труп цього самого панікера. І починається розслідування!

«Герой її роману», Олег Рой

Всім нам дуже хочеться вірити, що новорічні бажання, загадані під бій курантів, обов'язково збуваються. Героїня роману Роя, Аліна, мріяла про кар'єру письменниці всупереч фантазіям батьків про більш серйозне майбутнє. Дівчина загадала бажання під Новий рік, мріючи незабаром побачити свою першу надруковану книгу - і все вдалося: книги Аліни стали бестселерами, а вона сама - знаменитою письменницею. Але ось особисте життя, мабуть, для балансу всесвіту, зупинилося. Аліні доведеться зробити складний вибір - і вписати в свій роман нового героя.

«Клаус», Грант Моррісон, Ден Мора

Час трохи побешкетувати і подивитися на різдвяні традиції під іншим кутом. Почнемо з того, звідки взявся Санта-Клаус. Добрий старий, який засипає діточок подарунками під Різдво. А що він робить в інші 364-365 днів? В який момент і чому він вирішив зайнятися такою своєрідною професією? Сценарист і художник коміксів створили приголомшливу історію про міфи і магію, про таємниче минуле Санти. Про вірного вовка,заклятого противника і древнє зло, без яких ніякого Різдва б і не було.

«Різдвяні історії. Розповіді зарубіжних письменників »

Чарівна класика, яку так трепетно ​​відкривати, дивлячись на іскристий сніг за вікном. Знайомі з дитинства казки: про хороброго Лускунчика і злого Мишачого короля, про жадібного Ебенезера Скруджа і про багатьох інших персонажів. Добру, любові і сміливості нас вчать Ернст Амадей Гофман, Чарльз Діккенс, Томас Майн Рід, Гі де Мопассан, О. Генрі і Сельма Лагерлеф. Ця збірка ідеальна для дорослих і дітей. У перших дані історії пробуджують ностальгію і мелодії балету Чайковського в глибині душі, а других занурює в абсолютну зимову магію.