Їздити по-новому рівняни будуть вже з Нового року. Сьогодні на міськвиконкомі затвердили тарифи проїзду у маршрутних таксі Рівного. З 1 січня проїзд коштуватиме шість гривень. Здорожчення перевізники пояснюють підвищенням цін на пальне та масовою втечею водіїв за кордон. Детальніше про це у сюжеті далі.

Болюче питання - як для перевізників так і для рівнян - а саме тарифи на проїзд у маршрутних таксі. На сьогоднійшній день вартість перевезення пасажирів в автобусах, що працюють у місті становить п'ять гривень. Така ціна діє з 13 березня цього року. Втім зміни необхідні каже, начальник управління транспорту і зв'язку Рівного.

За словами Віталія Миронюка, враховуючи побажання перевізників та інших факторів - середня запропонована ціна становить 6 гривень 44 копійки. Втім це викликало бурхливе обговорення та низку заперечень у членів міськвиконкому. Мовляв маршрутки у неналежному стані. Втім навіть підвищення до шести гривень ситуацію кардинально не змінить, перевізники не зможуть купити нові авто, каже міський голова Рівного.

Втім одна з основним проблем - неналежний стан маршруток, зазначають члени міськвиконкому. Відтак перевізники пообіцяли поприбирати свої авто та привезти їх у належний стан. Так це буде чи ні, рівняни зможуть побачити з Нового року як і нову ціну проїзду. Вона з 1 січня 2019 року становитиме шість гривень.