Міжнародний день чаю у всьому світі відзначають 15 грудня. Старовинних текстах написано, що головна мета чайної церемонії полягає в звільненні розуму від впливу емоцій і негативних думок перед ухваленням важливого рішення. У рівному чайних церемоній не практикують, але про особлиості цього напою розповідають. Як правильно зберігати чай, заварювати та пити та спробували дізнатися наші журналісти....

Наталія Горбачова разом з чоловіком вже 3 роки працюють у власному так би мовити "чайному бізнесі". Жінка каже, вирішили відкрити власний заклад через те, що дуже полюбляють цей напій, але у місті якісного не знайти. Для відвідувачів пропонують близько 70 видів чаю.

Жовтий, зеелний, білі, улуни, червоні, чорні та пуери. Пуери це взагалі особливий вид чаїв. В якому фарментація не закінчується доти, поки його не вип'ють фактично

Справжній чай має особливий смак та аромат, а також цілющі властивості.У Китаї, звідки походить цей напій, готові приділяти правильному приготуванню чаю та його смакуванню цілі години. Для цього китайці влаштовують чайні церемонії, які здавна перетворилися в традицію.

А це ще один традиційний метод приготування чаю. Його заварюють проливами. Часто для цього використовують колбу. Експерти кажуть, саме так зберігаються сотні корисних для організму людини хімічних сполук, а також розкривається глибокий смак і багатогранний аромат.

Та навіть якісний чай можна зіпсувати через неправильне поводження з ним. Для особливого напою - особливий спосіб зберігання. Наталія розповідає, що більшість крамниць зберігають чай не првильно у скляних банках. Рекомендує тримати його у деревяному , або у керамічному посуді.

Вплив чаю дуже індивідуальний на кожного.Тому. аби обрати чай. Потрібно враховавати валсні побажання та звернутися до професіного сомільє.

Пити чай - це ціле мистецтво, яке цікаво вивчати. Вплив напою на організм людини особливий, він тонізує, заспокоює чи навіть надихає. Все залежить від вашого вибору сорту .