Новорічна ялинка
Всього за декілька тижнів розпочнеться підготовка до новорічного свята - і в першу чергу українці будуть обирати собі новорічну ялинку.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv Ялинка може бути різною: штучною чи живою, зробленою власноруч чи вирощеною у горщику. Тож давайте разом спробуємо вибрати новорічне дерево, на ваш смак.

Зрубана ялинка



pic Державні лісгоспи заздалегідь заготовляють новорічні ялинки на плантаціях, чи під час вирубки формування чи оздоровлення лісів. Як повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України такі методи мінімізують шкоду для довкілля. Вирощують для новорічних ялинок декілька видів дерев: сосна звичайна, сосна палласа, ялина європейська, ялиця біла. Якщо ви визначились, що на свято хочете живу новорічну ялинку - краще купляти офіційно. На офіційному сайті Держлісагентства є інструкція, як перевірити "легальне" дерево, яке ви збираєтесь купити чи ні. Офіційне дерево можна купити прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів. Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: - самоклейними етикетками; - пластмасовими бирками-стяжками.

pic Крім того, зараз діє програмне забезпечення, завдяки якому кожен покупець може ознайомитись з походженням ялинки.

Ціни на зрубану ялинку

Ціни залишаються в середньому на рівні минулого року, запевняє Держлісагентство. Середня ціна при купівлі ялинок у державних лісгоспах – 60-70 грн за погонний метр.

Жива ялинка в горщику



pic Новий тренд за останні роки - ялинка вирощена в горщику. Цю ялинку, після свят, можна висадити на вулиці. Проте, з такою красунею слід бути обережним, якщо хочете аби вона збереглась і після свят. Щоб хвоя не постраждала від сухого повітря чи перепаду температур, декілька днів потримайте її в прохолодному приміщенні без яскравого світла, наприклад, накритою на балконі. В кімнаті оберіть місце якнайдалі від опалювальних пристроїв. Слід не забувати оприскувати красуню водою двічі на тиждень. Прикрашати слід легкими іграшками, аби віти не постраждали. Після свят слід винести ялинку в прохолодне приміщення, можна на балкон. А у березні-квітні деревце можна висаджувати. Такі ялинки легко можна придбати на ярмарках чи у квіткових магазинах. Крім того, можна поцікавитись у найближчого лісгоспу. Деревце вам обійдеться від 150 гривень і вище. Все залежить від розміру ялинки.

Штучні ялинки



pic Штучна ялинка має ряд своїх переваг: вона не осипається, купуємо ми її не на один рік. Проте фахівці радять не економити на штучній ялинці, адже неякісне деревце при кімнатній температурі може виділяти токсичні речовини. Ціни на такі ялинки коливаються. Можна купити дешеву метрову за 200 гривень, а можна – за 1000.

Hand Made ялинка (зроблена своїми руками)

Тут вже політ вашої фантазії. Це може бути ялинка з дерева, паперу, гірлянд, гілочок чи книжок. Пропонуємо вам декілька варіантів новорічної красуні.

pic

pic

pic

pic

pic