Простір будинку грає дуже важливу роль в житті людини. Кожен хоче відчувати себе в ньому захищеним, повним сил і гармонії з собою і з оточуючими домочадцями. Щоб робити своє житло місцем накопичення позитивної енергетики, а так само мати можливість залучати в нього успіх і багатство, досить заглянути в ази вчення фен-шуй.

• Табу на зламані речі

Будь-яка непрацююча техніка або посуд із відколами ні в якому разі не повинні затримуватися в будинку. У таких предметах домашнього вжитку накопичується негативна енергія, що переходить з часом на господарів житла. Вона викликає почуття незадоволеності життям і сімейні конфлікти. Спираючись на досвід даного давнього вчення, відомо, що предмети мають унікальну властивість забирати на себе негативну енергію, тому і дають згодом збій. Отже, свою «місію» вони виконали, а це означає, що від них слід якомога швидше позбутися.

• Накопичення старих непотрібних речей «про всяк випадок» так само суворо заборонено наукою фен-шуй.

Справа в тому, що речі, які не використовуються так само здатні накопичувати в собі негативну енергію. Найнебезпечніше, якщо такі речі знаходяться в важливих зонах квартири - вони блокують проходження потрібної енергетики. Якщо все ж є речі, які дійсно ще знадобляться, тоді як можна частіше їх перекладайте і провітрюйте.

• Дзеркала в спальні суворо заборонено розміщувати так, щоб в них відбивалася подружнє або дитяче ліжко.

Мало кому відомо, що дзеркала здатні забирати енергію, а уві сні людина стає вразливою. Тому, від неправильного розташування дзеркал в спальні можна відчути хронічну втому і сонливість.

Цікаві лайфхаки для кухні: як організувати зберігання корисних дрібниць

• Сантехніка, що протікає, на жаль, може стати причиною "витікання" удачі і багатства з дому.

Санвузол і так є не найсприятливішою зоною в будинку, саме тому в ньому повинно завжди все працювати справно.

• Сходи на другий поверх повинні бути без просвітів.

Саме такої думки дотримуються фахівці вчення фен-шуй, аргументуючи це неможливістю підняття цілющої енергії ци вгору, тому на другому поверсі буде відчуватися її хронічна нестача.

• Дзеркало навпроти вхідних дверей так само не дає можливості циркулювати енергії, «відкидаючи» її весь час назад.

Зате дзеркало, розташоване збоку від входу, принесе величезну користь, особливо якщо фігура людини відбивається в ньому в повний зріст.

• Відро для сміття біля входу дуже сильно порушує прохід енергетики в будинок.

Сміття, що в ньому накопичилося є мертвою енергією, яка блокує живу енергетику.

• Різнорівневі підлоги здатні розбивати енергетику простору в будинку.

Піднесена одна зона вища за другу, стає домінуючою, пригнічуючи при цьому інші життєво важливі енергії.