10 грудня у світі відзначається Міжнародний день прав людини. Декларація про свободу громадян прийнята ще у 1948 році. Втім українці й до сьгодні продовжують стикатись з порушенням своїх прав. Про те, як з цим боротися - далі у сюжеті.

Вже 70 років у світі діє декларація з прав людини. Україна теж її підписала. Проте випадки порушення цих ключових та невід'ємних прав трапляються й до цього часу. На Рівне нщині , як і в кожному регіоні України діє ряд організацій, котрі стають на захист знедолених. Правозахисники кажуть, які свободи найчастіше порушуються.

Крім того, фахівці зазначають, що часто порушується право людини на працю. Зокрема на офіційне працевлаштування або умови оплати праці.

До дня прав людини ми запитали у пересічних рівнян, чи стикались вони з порушенням їхньої свободи.. Кажуть, закони в Україні часто написані лише на папері.

Один з найкращих способів захищати права людей - не порушувати їх та не бути байдужими до інших. Однак, якщо ж ви стикнулись з такою проблемою - потрібно не зволікати, а звертатися у профільні органи.