Сьогодні, 7 грудня, на сесії Рівненської обласної ради депутати звернулись до президента, уряду і парламенту.

7 грудня під час засідання сесії Рівне нсьої обласної ради депутати проголосували за звернення до президента, Верховної Ради, Кабміну та РНБО щодо захисту інституту сім’ї.

У тексті звернення говориться про те, що «План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року»,який був прийнятий Урядом у 2015 році містить суперечливі положення.

Зокрема, мова йде про положення:
- легалізація цивільних партнерств для одностатевих пар (пункт 105 підпункт 6);
- спрощення процедури зміни (корекції) статі (пункт 64);
- заборона дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, за якою виділяють трансгендерів та транссексуалів (пункт 105);
- право на публічну демонстрацію своїх поглядів та переконань предствниками ЛГБТ- спільноти (пункт 39 підпункт 5);
- право на всиновлення дітей трансгендерами, транссексуалами, трансвеститами та іншими особами з розладами статевої поведінки (пункт 105 підпункт 7).

На думку депутатів, вищезазначені положення Плану дій можуть загрожувати національній безпеці України, адже спотворять моральні цінності молодого покоління, будуть нівелювати інститут сім’ї, зменшать кількість нових подружжів, руйнуватимуть моральні засади українського суспільства, підриватимуть народжуваність, провокуватимуть загострення демографічної кризи в країні.

Тож вони пропонують внести змін в прийнятий план дій.

Проект рішення був підтриманий депутатами.