З кожною порою року пов'язано безліч прикмет та забобонів, і зима не виняток. Які ж зимові прикмети розкажуть про швидке багатство, а які привернуть у ваш дім щастя і благополуччя?

У ці прикмети вірили ще наші предки і дійшли вони до наших часів неспроста, тому обов'язково прислухайтеся до порад, щоб зберегти і примножити свій матеріальний стан і зробити життя своєї сім'ї щасливим. Які зимові прикмети обов'язково потрібно знати?

- Взимку сніг ховає землю, а ви ховайте гроші. Наші предки вважали, що гроші, зароблені влітку, потрібно економити, тому частину грошей закопували в заметі під будинком, щоб навесні не бідувати. Тому в свята не варто бути занадто марнотратними, а думати про те, що чекає вас далі.

- Тримайте взуття в порядку. Повернувшись з вулиці, обов'язково обмітаючи від снігу, очистіть і висушіть взуття. За народними прикметами, якщо взуття в порядку, то і гроші в будинку взимку будуть водитися.

- Сильний снігопад обіцяє грошовий прибуток. Вважається, що чим більше снігу випаде, тим більше грошей прийде в будинок. Наші предки намагалися біля будинку намести великий замет, кидали туди монетку і говорили: "Скільки сніжинок, стільки і монеток в гаманці".

- Тримайте свій будинок в чистоті і порядку. Удача і щастя не зможуть оселитися в захаращеному і брудному будинку. Напередодні Нового року, наведіть в будинку порядок, переберіть речі в шафі, частину віддайте нужденним, непотрібне - викиніть, розберіть завали в коморі і на балконі, вони блокують потоки позитивної енергії і заважають вашому щастю.

5 небезпечних днів у грудні 2018: не плануйте важливі справи і будьте обережні

- Готуйте їжу для сім'ї та частіше печіть. Не дарма ароматний запах свіжої випічки асоціюється з гармонією і сімейним затишком. Господині, які часто і з любов'ю готують для своєї сім'ї, залучають до своєї оселі щастя та благополуччя. Готувати потрібно тільки з позитивними думками і в хорошому настрої, інакше результат буде протилежний, та й страва зовсім несмачна.

- Розмальовані морозом вікна - до грошей! Прикмета свідчить, що велика кількість морозних візерунків на вікні - до прибутку.

- Боріться з лінню. Якщо тільки вірити в прикмети і нічого не робити, розбагатіти навряд чи вийде, тому боріться з лінню, мотивируйте себе, піднімайте настрій. Зрештою, до Нового року - чарівного свята, який дарує віру в чудо і дітям, і дорослим, залишилося зовсім небагато. Шукайте собі цікаві заняття, робіть з дітьми вироби до Нового року, їжте мандарини і наповнюйте свій будинок сміхом, тоді в ньому обов'язково поселяться щастя, любов і багатство.