До Міжнародного дня людей з інвалідністю, який в Україні відзначають 3 грудня, педагоги центру "Особливий КІНДЕР" та нещодавно відкритого у Березному інклюзивно-ресурсного центру влаштували своїм вихованцям та їхнім батькам особливе свято.

На святкування завітали десятки родин з Березнівського району, які виховують особливих дітей. Як розповіла ініціатор святкування, керівник центру «Особливий КІНДЕР» Ольга Одейчук, лише у їхньому центрі займаються 82 дитини, а загалом на Березнівщині офіційно зареєстровано понад 300 дітей з інвалідністю. Усі вони потребують адаптації у суспільстві, особливих умов для навчання та розвитку, аби в майбутньому успішно долати виклики сучасного світу.

Тому вже понад рік, як у Березному батьки особливих дітей власними силами створили центр «Особливий КІНДЕР». Спершу він розташовувався у підвальному приміщенні, а від липня цього року переїхав до нового – у центрі Березного, аби дітям та батькам з усього району було зручно діставатися на заняття. За рік роботи центр заручився підтримкою місцевої влади, а також численних благодійників. У новому приміщенні зробили ремонт, закупили меблі, спортивний інвентар, спеціальні іграшки. Оргтехнікою, зокрема, допоміг голова обласної ради Олександр Данильчук, - розповіла керівник «Особливого КІНДЕРА» Ольга Одейчук.

Центр постійно проводить майстер-класи, уроки з hand-made. Там влаштовують особливим дітям цікаві заходи та екскурсії.

Одним з таких і стало нещодавнє свято, на яке запросили веселих аніматорів. Розваги, конкурси, подарунки та солодкий стіл – усе це викликало море позитиву в особливої малечі та їхніх родин. На думку голови обласної ради Олександра Данильчука, залучати особливих діток до активного суспільного життя – повинно бути для нас нормою. І якщо такі діти давно хочуть почуватися повноцінним членами суспільства, то саме суспільство не завжди готове прийняти таких дітей. Тому відкриття на Рівне нщині центрів з інклюзивною освітою – це перший, але дуже важливий крок на цьому шляху. Так само, як і навчання особливих дітей у звичайних школах з їхніми однолітками. І саме Березнівський район – один з лідерів у такій практиці.

pic



pic



pic

Про це інформує прес-служба Рівне нської обласної ради.