Працівники карного розшуку Рівненського відділу поліції вийшли на слід зловмисника, який 28 листопада розпилив сльозогінний газ і відкрито заволодів грішми та телефоном 27-річного рівнянина. Поліцейські затримали 18-річного жителя села Тайкури та повідомили йому про підозру.

Обоє чоловіків познайомилися на вулиці Набережна обласного центру, розговорилися та пішли посидіти у кафе. Коли за годину вийшли із закладу, 18-річний житель Рівне нського району, який побачив що новий знайомий має гроші, пирснув із газового балончика в обличчя, забрав сумку з дороговартісним мобільним телефоном, 3500 тисячами гривень і посвідчення водія.

Потерпілого, який отримав хімічні опіки, після надання медичної допомоги відпустили.

У результаті проведених розшукових заходів оперативники встановили особу нападника та затримали його. Молодик зізнався у скоєному злочині та повернув викрадене потерпілому.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу (розбій) йому повідомили про підозру. Поліцейські перевіряють також підозрюваного на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень. Санкція інкримінованої йому статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.