Чисте повітря - запорука гарного самопочуття. Чи існують кімнатні рослини, які очищають повітря? Так, і вони доступні кожному.

Що ж це за рослини? Ми підібрали для тебе кілька видів квітів, які прості в догляді, красиві і здатні значно поліпшити повітря в будинку.

Хлорофітум

З видалення формальдегіду з повітря і по виділенню кисню хлорофітуму немає рівних. Навіть якщо ти забуваєш (або у тебе не вистачає часу) доглядати за кімнатними рослинами, тобі навряд чи вдасться вбити цю живучу квітку.

Хризантема садова

Ця барвиста квітка здатна не тільки прикрашати собою приміщення, але і очищати навколишнє повітря від бензолу, який зазвичай присутній в складі клею, фарб, пластику і миючих засобів. Розташовувати хризантему садову варто біля відкритого вікна з прямими сонячними променями.

Фікус

Широкі шкірясті листя фікуса незвичайно ефектні і здатні поглинати з повітря у великих кількостях небезпечні для людини речовини, що виділяються меблями і пластиком. Різноманітність видів фікусів дозволить вибрати рослину на свій смак.

Пальма арека

Це дуже популярна і невибаглива рослина, яка підійде до будь-якого інтер'єру. Розлогі листя пальми граціозно пом'якшать і відновлять будь-яке навколишнє середовище, будь-то квартира, приватний будинок або офіс.

Як зробити свою оселю затишною та комфортною?

Цитрусові дерева

Домашні лимонні або апельсинові дерева - справжні санітари повітря. Рослини надають позитивний вплив на нервову систему і поліпшують сон.

Сансевієрія

Це ідеальний квітка для алергіків, які не можуть провітрювати приміщення під час дії несприятливих для них алергенів. Сансевієрія дуже проста у вирощуванні і стійка до несприятливих умов.

Кипарисовик

Ця квітка забирає з повітря пил і негативні іони, що випромінюються електроприладами. А натомість кипарисовик віддає нам позитивні іони, тим самим розряджаючи повітря.