Американські вчені з'ясували, що інтер'єр житла може впливати на нашу вагу. Як саме читайте нижче.

Дослідники Каліфорнійського університету (США) провели ряд досліджень про те, як впливає на вагу людини навколишній інтер'єр і зробили дуже цікаві висновки.

Відкрий фіранки. Фахівці стверджують, що темні приміщення сприяють переїданню, і причина цього - психологічна. Справа в тому, що саме в темряві людина розслабляється і не соромиться пригостити себе зайвим шматочком смачної їжі. Плюс до всього через брак світла знижується вироблення організмом вітаміну D і підвищується рівень греліну - гормону голоду. Тому бажано добре освітлювати приміщення, вибирати житло з великими вікнами, відкривати фіранки.

Світлі стіни. Давно не секрет, що колір також має можливість впливати на людину. Адже не випадково стіни в фаст-фудах часто фарбують в яскраві відтінки: помаранчеві, яскраво-жовті і навіть червоні - на думку психологів і дієтологів ці кольори входять в число тих, які збуджують апетит. Виявляється, теплі відтінки роблять їжу більш апетитною, в той час як світла, пастельна палітра - блакитний, бузковий, бежевий, рожевий кольори - вгамовують голод. Тому для кухні краще вибирати холодні тони.

Як зробити свою оселю затишною та комфортною?

Заховані дзеркала. Психологи рекомендують прибрати дзеркала там, де ти робиш зарядку, так як це пригнічує бажання швидше завершити тренування.

Повісь годинник. Дієтологи рекомендують їсти спокійно і розмірено, а не на бігу. Справа в тому, що ті, хто їсть їжу дуже швидко, набирають в середньому на 70 ккал більше. Щоб контролювати процес - бажано завжди мати перед очима час. Пам'ятай, що обід повинен тривати мінімум 20-30 хвилин.

Вибери правильні тарілки. Колір, форма і розмір посуду також можуть впливати на процес схуднення. Так, в яскравих тарілках їжа виглядає більш апетитною, так само як і в білих. Плюс до всього, на страви великого розміру хочеться покласти їжі більше, тому краще вибирати посуд невеликих розмірів.