А все через наругу над могилою.

З урахуванням позиції прокуратури Сарненським районним судом Рівне нської області 08.11.2018 до 4 років і 1 місяця позбавлення волі засуджено жителя Сарненського району за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 297 КК України (незакінчений замах на незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчиненого з корисливих мотивів).

Так, 29 – річний житель с. Стрільськ Сарненського району, маючи непогашену судимість за злочини проти власності, на шлях виправлення не став, натомість влітку 2018 року умисно, з корисливих мотивів, проявляючи зневагу до моральних засад суспільства в частині поваги до померлих та місць їх поховання, ігноруючи елементарні правилі моральності, демонтував та намагався викрасти предмети, які розташовані на могилах померлих (металеві каркаси), однак на місці був затриманий працівниками поліції.

На даний час обвинувальний вирок суду не набрав законної сили та учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

Про це повідомляє прокуратура Рівне нської області.