Ні для кого не секрет, що фен-шуй допомагає залучити в будинок щастя, удачу і гроші. І особливу увагу слід приділити фен-шуй ванної кімнати, щоб життєва енергія не витікала і не зливалася в каналізацію. Для цього слід дотримуватися шість простих правил від майстрів цього прекрасного вчення.

2 ситуації, які фен-шуй не в силах виправити:

1. Якщо ви живете в двоповерховому котеджі, а санвузол розташований над спальнею або кабінетом, то це дуже негативно впливатиме на вас і вашу удачу. В такому випадку фен-шуй безсилий, а виправити ситуацію можна, тільки якщо взагалі прибрати цей санвузол. Якщо купуєте або будуєте будинок, то стежте, щоб санвузли знаходилися один під одним по типу багатоповерхових житлових будинків.

2. Поганий з точки зору фен-шуй вважається планування, коли ванна і (або) туалет розташовані по центру будинку або квартири.

Як вибрати дзеркало для ванної: кілька корисних порад

В інших випадках гармонізувати житловий простір можна за допомогою порад фен-шуй.

7 порад фен-шуй для ванної кімнати

1. Ні дзеркальній плитці

З точки зору фен-шуй дзеркало - це символ води, якої у ванній кімнаті і так занадто багато. А якщо ще стіни її будуть дзеркальними, то вся позитивна енергетика будинку буде змиватися і складно буде накопичити заощадження і стати щасливими в такому будинку, а удача буде обходити стороною.

2. Не використовуйте дзеркало на стелі

Таке оформлення ванної кімнати призводить до того, що вас символічно буде заливати зверху. У житті це буде проявлятися постійними несподіваними труднощами і невдачами.

3. Дотримуйтесь балансу чорного

Чорний колір також символізує воду, тому його не повинно бути багато в санвузлах. Замініть його краще на кольори землі, коричневий або теракотовий, які будуть «вбирати» зайву воду.

4. Скромність і лаконічність

Так, ванна кімната не повинна бути багато прикрашена: скажіть немає «золотим» унітазам, різьбленим меблям та іншим атрибутам розкішного життя. Чому? Тому що ви ризикуєте незабаром відчути фінансові труднощі, адже все, що знаходиться в санвузлі, символічно змивається і йде.

5. Використовуйте предмети або елементи червоного кольору

Червоний колір відмінно утримує енергію, тому у ванній кімнаті доречні будуть червоні елементи декору: наприклад, килимок, декор на тумбі або плитці.

6. Дзеркало на двері у ванну

Символічно прибрати санвузол і його негативний енергетичний вплив цілком просто: повісьте на двері з боку коридору дзеркало. Воно може бути як великим, так і маленьким.

7. Ідеальна чистота

В санвузлах особливу увагу слід приділяти чистоті: так, вода символічно змиває позитивну енергію, а пил і бруд сприяють накопиченню негативної, від якої необхідно ретельно позбавлятися.