Кожен з нас має улюблені кольори, а їх використання в дизайні свого житла наділяє інтер'єр дивовижною силою піднімати нам настрій. Що робити, якщо ваш улюблений колір - фіолетовий? Ділимося перевіреними колірними палітрами, які прекрасно працюють в інтер'єрі!

Фіолетовий і рожевий

Фіолетовий в поєднанні з рожевим створює дуже гармонійну, романтичну обстановку. Кімната в такому колірному рішенні буде схожа на квітучий сад. Разом ці кольори здаються дуже солодкими, ніжними і казковими, що відмінно підійде для спальні, гламурної вітальні, дитячої для дівчинки.



pic

Фіолетовий і металік

Фіолетовий вдало комбінується з різними металевими відтінками - наприклад, поєднання фіолетового з бронзою виглядає дуже стильно і тепло. Металік додає інтер'єру відчуття дорожнечі і витонченості, що, безсумнівно, робить приміщення шикарним. Якщо вам хочеться створити більш холодний і мужній інтер'єр, комбінуйте фіолетовий зі сріблом, сталлю, хромом.

Фіолетовий і фіолетовий

Фіолетові відтінки відмінно поєднуються один з одним: баклажановий, сливовий, лавандовий ефектно підтримують один одного і складають гармонійну «фіолетову» симфонію. Щоб інтер'єр не виявився перевантаженим «важкими» квітами, розбавте його свіжим м'ятним і нейтральним білим кольорами - це збалансує колірну гамму.



pic

Фіолетовий і зелений

Фіолетовий можна поєднувати з лаймовим відтінком зеленого, щоб створити свіжу весняну атмосферу. Не обов'язково використовувати два кольори в однаковій кількості - виберете один домінантний колір, а другий включайте в інтер'єр за допомогою невеликих, але яскравих вкраплень, наприклад, в меблях, текстилі або декорі.

Дайджест гарячих трендів в інтер'єрі, які варто спробувати

Фіолетовий і сірий

Насичений і глибокий фіолетовий колір гармонійно виглядає з нейтральним сірим - вони забезпечують один одному ідеальний баланс між ефектністю і елегантністю. Таке поєднання ніколи не вийде з моди - адже воно одночасно чуттєво і спокійно.



pic

Фіолетовий і жовтий

Фіолетовий колір стає дуже живим і яскравим в поєднанні з відтінками жовтого. Всі його варіації - від лимонного до гірчичного створюють життєрадісну і стильну колірну гамму, яка здатна облагородити будь-який інтер'єр.

Фіолетовий і білий

Щоб створити відчуття класичної елегантності, яка б одночасно здавалася дуже свіжою і виразною, доповніть фіолетовий білими акцентами. Це можуть бути білі молдинги, двері, рами картин або меблі сліпучого білого кольору. Неймовірно гарний контраст між світлим і темним зробить це поєднання чарівним і привабливим.