Вогнеборцям вдалося врятувати житловий будинок від повного знищення вогнем.

14 листопада об 12 год. 50 хв. за номером 101 до пожежно-рятувальної служби району надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в селі Озеро Володимирецького району. До місця події відразу виїхав черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Подолавши відстань у понад 16 км. рятувальники прибули до місця пожежі, де з’ясувалося, що пожежа виникла в одній з кімнат житлового будинку і всі приміщення заповнені густим чорним димом. Щоб дістатися до місця осередку пожежі рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. Згодом їм вдалося локалізувати пожежу, припинивши її поширення, а пізніше і повністю ліквідувати.

Як з’ясувалося пізніше, пожежу виявив дев’ятирічний син власників, який в цей час повернувся зі школи. Побачивши, що в будинку повно диму він побіг до сусідів, які й викликали рятувальників. На щастя обізнані односельчани, які збіглися на допомогу до місця пожежі не стали відкривати двері та вибивати вікна, щоб випустити дим, адже в такому випадку вогонь за рахунок свіжого припливу повітря розгорівся б набагато сильніше і в такому випадку врятувати будинок було б набагато складніше. В даному ж випадку вогонь через брак достатньої кількості повітря не міг розгорітися.

До того, як рятувальники «приборкали» пожежу вогонь встиг нанести збитків власникам. Внаслідок пожежі повністю вигоріла одна кімната, майно в ній та знищено два метало пластикових вікна, а в інших кімнатах внаслідок вогню та температури від пожежі було пошкоджено меблі, вікна, двері та речі домашнього вжитку.

Наразі всі обставини даної події, обсяги збитків та причина пожежі встановлюються фахівцями.

Рятувальники ДСНС закликають: щоб у вашому господарстві не сталося біди - суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та ще змалку привчайте до цього своїх дітей. В тому ж разі коли пожежа виникла, не гаючи часу, відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

pic



pic



pic



pic