Відомо більше 100 різних форм раку, багато з яких піддаються лікуванню за умови, що були діагностовані на ранній стадії. Обов'язково звернися до онколога, якщо виявив у себе такі симптоми.

1. Тривалий час збільшені лімфовузли.

2. Довше місяця тримається температура 37-37,3 градуса.

3. Родимки різко змінили розміри або колір.

4. З'явилися ущільнення в грудях, незвичайні виділення у жінок.

5. Складне сечовипускання у чоловіків.

Продукти,які слід вживати для профілактики ракових захворювань.

Овочі сімейства хрестоцвітних

Китайська капуста, брокколі, брюссельська капуста, городня капуста, кольорова і листова капуста, кольрабі, редиска, бруква і ріпа - кращі продукти для профілактики раку, багаті особливими протираковими речовинами - ізотіоціанати.

pic

Оливкова олія

Жири, що містяться в оливковій олії, допомагають запобігти раку товстої кишки. Це масло нейтралізує жовчні кислоти, покращує кровообіг і надходження кисню в тканини, захищає артерії і зберігає їх гнучкість.

pic

Лісові ягоди

Чорниця давно визнана диво-ягодою в усіх відношеннях. У ній, як і в малині, присутня еллагінова кислота, що перешкоджає проростанню в пухлину кровоносних судин.

pic

Горіхи

Доведено, що курці, які часто їдять горіхи, менш схильні до захворювання на рак легенів. Такий результат обумовлений тим, що горіхи здатні уповільнити окислювальний стрес в організмі, який пов'язаний з курінням.

pic

Бобові

Сочевиця і горох багаті поживними волокнами, ефективно захищають організм від раку кишечника.

Лляне насіння

Лляне насіння містить велику кількість фітоестрогенів. Ці речовини модулюють рівні статевих гормонів естрогенів, що беруть участь в розвитку раку, і запобігають шкідливому впливу їх надлишку на здоров'я.

Томати

Помідори зобов'язані своєю протираковою дією особливому пігменту, також міститься в червоному перці. Дослідження показали, що щоденне споживання томатних соусів знижує ризик захворіти на рак простати на 20%.

pic

Зелений чай

До його складу входять антиоксиданти і флавоноїди, які здатні запобігти або уповільнити розвиток декількох типів раку, включаючи рак товстої кишки, печінки, молочної залози і простати.

Часник і цибуля

Часник і різні види цибулі (порей, зелена, ріпчаста та інші) містять аліцин, який володіє протираковими властивостями. Часникова терапія знижує ризик раку кишечника практично на 70%. Причому найкраще вживати часник сирим: заздалегідь його треба придушити або дрібно нашаткувати і залишити «подихати» на 10-15 хвилин.

Мандарини і апельсини

Дивовижний факт: шкірка цитрусових містить значно більше антиоксидантів, ніж вичавлений сік. Це дозволяє запобігати процесу мутації клітин, захищаючи організм від новоутворень.

Експериментально доведено, що люди, що вживають чорний чай з сухими шматочками мандарина і апельсина, на 50-70% знижують ризик захворювання на рак шкіри.