В Аматорській баскетбольній лізі завершилось перше коло. В цій програмі репортажі з ігор останнього дня змагань "ОДЮСШ" - "Водник" та "Західметрейд" - "Флеш" + турнірна таблиця.

Баскетбол. Справжньою окрасою турніру став останній ігровий день першого кола чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги. Обидва матчі стали дуже цікавими та напруженими. Неочікувано рівним та бойовим видалось в цьому році протистояння Водника та ОДЮСШ. Чи це школярі такі сильні стали, чи студенти з кожним роком все більше знижують свій рівень, але ти не менше, з стартовим свистком лідерство захопили баскетболісти ОДЮСШ. Перша чверть завершилась за нічийного рахунку 17:17. продовження абсолютно рівної гри відбулось і надалі. Школярі ОДЮСШ нічим не поступалися студентам НУВГП, але на велику перерву лідером пішов водник 37:35. Різниця між школярем та студентом яскраво виразилась в другій половині матчу. Перш за все – це фізичні можливості. В третій чверті було видно, що баскетболісти ОДЮСШ вже втомилися, і не могли продовжувати грати на тих самих швидкостях, що і в стартовій половині. Звідси помилки в захисті, неточні кидки, і як наслідок -9 за підсумками третьої чверті. Більше того, школярі за цей ігровий відрізок забивали в основному лише завдяки штрафним кидкам. Тож 57:46 рахунок перед заключною чвертю тренеру Водника Олегу Сотнику давав можливість для більш широких тактичних маневрів. Баскетболісти НУВГП не стали форсувати подій, і в останній чверті зосередились на утриманні переваги. В підсумку 75:64 на користь Водника. Найрезультативнішими в складі переможців стали Артем Штін та Сергій Питель, по 14 очок. В ОДЮСШ – 20 пунктів на рахунку Тараса Шанюка.

Другий матч дня між Флешем та Західметрейдом ледь не завершився овертаймом. Але про все попрядку. Два дружні колективи, які навіть тренування проводять разом, і міняються гравцями в міжсезоння цього разу зійшлися на паркеті як суперники. Віддати комусь перевагу до матчу було важко, адже за майстерністю команди були абсолютно рівні. От лишень у Флеша була набагато коротша лава запасних, в принципі, саме це можна і назвати головною причиною поразки останніх. Хоча гра розпочалась саме під диктовку Флеша. Першу чверть вони виграли 17:15, але вже в другій десятихвилинці Західметрейд відігрався, і на велику перерву команди пішли за їх переваги 40:33. Ще на два очки західметрейд збільшив свою перевагу в третій десятихвилинці. Але ці всі три чверті були лише прелюдією до останньої. Флеш зміг наздогнати суперника в рахунку, і останні п’ять хвилин команди йшли нога в ногу, обмінюючись результативними атаками. Але тут якраз далася взнаки коротка лава запасних Флеша, адже фізичні можливості у баскетболістів – не безмежні. Тож останні хвилини краще вдалися Західметрейду, і як підсумок, вони святкували перемогу 92:87. Найрезультативнішим в складі переможців став Віталій Гуртовенко – 26 очок, у Флеша 17 пунктів на рахунку Андрія Кравцова. 

Тож всі команди АБЛ зіграли по чотири матчі, тобто завершили перше коло в своїх групах. Лідери – два, це ЛАВІС та Університет Україна, які мають стовідсотковий результат. По одній поразці у Будсервіса та Західметрейду, і вони – відповідно на других місцях у своїх групах. Трійки лідерів замикають Водник та Реноме на їх рахунку по дві перемоги. ОДЮСШ та БК Здолбунів лише одного разу залишали майданчик з високопіднятими руками. А от Флешу та березнівському Оріону так і не вдалося заповнити графу перемоги в турнірній таблиці навпроти своєї назви – по чотири поразки. Вже з наступного тижня команди розпочнуть ігри другого кола. Тепер вони гратимуть з суперниками з іншої групи.