Вокал Надії Чекун з Зарічненського району став складовою нового кліпу українського гурту «ТНМК». Відео використовує фольклорні образи як у музичній, так і в візуальній складовій і загалом справляє глибоке враження.

Кліп на пісню «Янголи» музики випустили на минулому тижні. Народний жіночий спів можна почути вже ближче до кінця відео. Саме цим автентичним вокалом і славиться рівненське Полісся. Конкретно ж у цьому випадку, це не просто особливий вокал – музиканти використали запис голосу Надії Чекун з Зарічненщини.

Про це на своєму фейсбук-акаунті написала журналістка Ольга Швед, що і сама родом із Зарічненського району:

-Дуже несподівано було слухати нову пісню ТНМК і чути слова поліської колискової у виконанні землячки, “поліської гордості” Данії Чекун (Колискова “Люлі”). Мені таку в дитинстві співали.

Відео через музику та незвичайний візуальний ряд неначе «грається» з глядачем, вражаючи глибоким етнічним і фольклорним підтекстом. І голос Надії Чекун підсилює це враження.



pic

Надія Чекун прожила все життя, співаючи. Вона володіє унікальним народним співом. Це справжній феномен. Її манеру співу намагаються вивчити, відтворити, зрозуміти. Вона однаково добре звучить і сольно, і у ансамблі, щедро ділиться своїм талантом із слухачами, а з охочими – і майстерністю співати складні поліські пісні.